BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Konak Belediyesi yıllardır kaçak moloz dökümüne maruz kalan Halkapınar'daki 27 bin 105 metrekarelik arazide kapsamlı bir dönüşüm başlattı.

Kentin en önemli iş merkezlerinden Gıda Çarşısı’nın hemen yanında kalan ve mülkiyeti belediyeye ait olan arazide, Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler hummalı bir çalışma yürütüyor. Bir süre kentin tek Bitpazarı'na ev sahipliği de yapan bölge, Kurban Bayramı öncesi kurban satış ve kesim alanı olarak kullanılıyordu. Yapılacak yeni düzenlemeyle alan bundan sonra yeni yolları, yeşil alanları ve otoparklarıyla İzmirlilere hizmet verecek. Konak Belediyesi’nce hazırlanan projeyle alanın 14 bin 117 metrekarelik bölümü yeşil alan olarak düzenlenirken, açılacak yeni bağlantı yolları ve otoparklar ile de bölgenin trafik yükü rahatlatılacak. Çalışmalar tamamlandığında arazinin mezbelelik ve çöplük görüntüsü ortadan kaldırılarak, yeşili bol, temiz ve güvenli bir bölge yaratılacak.

MOLOZLAR KALDIRILDI

14 bin 117 metrekare alanda yeşillendirme çalışmalarının yürütüleceği bölgede dönüşüm çalışmaları kapsamında ilk olarak Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bölgede kaçak olarak dökülen moloz ve inşaat atıklarını kaldırdı. Ayrıca 120 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğindeki alan dolgu malzemesiyle kapatıldı. Yapılan dolgu işlemiyle Gıda Çarşısı'nın yanında kalan ve esnafın yoğun olarak kullandığı 1004 Sokak’ın iki kat genişletilmesine imkan sağlandı. Her gün binlerce aracın gelip geçtiği bölgede 7 adet yeni bağlantı yolu da açılacak. Yeni yollarla trafik yükü en aza indirilirken var olan yollarında da genişletilmesi sağlanacak. Oluşturulacak 2 adet otopark da bölgedeki park yeri sorununa çözüm olacak.

HALKAPINAR’A DEĞER KATACAK

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, bölgedeki düzenlemeler bittiğinde Gıda Çarşısı esnafının ve çarşıya gelen vatandaşların nefes alacağı bir alan oluşacağını söyledi. Molozlardan temizlenen arazinin artık Kurban kesim alanı olmayacağını da vurgulayan Başkan Pekdaş, şunları kaydetti: "Bu alan Gıda Çarşısı esnafını da çok muzdarip eden, insanlara çok sorun yaşatan bir bölgeydi. Belediye olarak Bitpazarı’nı oradan taşıdıktan sonra bölgenin düzenlemesine giriştik. Yaklaşık 27 bin metrekare alanı yeniden düzenliyoruz. Çalışmalar bittiğinde yaklaşık 15 bin metrekarelik yeşil alanıyla, geçiş yollarıyla, bu bölge esnafımızın, hemşerilerimizin, oraya iş yapmaya, alışveriş yapmaya gelen vatandaşlarımızın soluk alacağı, yeşil alanları, yolları ve otoparkı olan bir alan haline gelecek."

Editör: TE Bilisim