Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Bursa merkez Osmangazi Belediyesi tarafından Hamzabey Mahallesi Hulkibey Caddesi’nde yapımı planlanan park ve yeşil alan düzenlemesi için kamulaştırılan binaların yıkımı yapıldı. 4 yılda 171 bin metrekare alanda 67 park ve çevre düzenlemesi gerçekleştiren Osmangazi Belediyesi, toplam bin 300 metrekarelik alanı kapsayan parkın yapımı için ilk kazmayı vurdu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Hamzabey Mahallesi’nde yapımı planlanan park ve yeşil alan için kamulaştırılan binaların yıkımı için düzenlenen törene katıldı. Dündar, çocuk parkı ve yeşil alan düzenlemesi için 7 binanın kamulaştırıldığını söyledi.

Osmangazi’de hizmet üretmek için en büyük sıkıntının boş alan bulmak olduğunu ifade eden Dündar, “4 yılda 250 civarında binayı kamulaştırarak, 172 bin 636 metrekarelik boş alan elde ettik. Hamzabey Mahallemizde de boş alan sıkıntısını, vatandaşlarımıza ait 7 binayı kamulaştırarak çözdük. Vatandaşlarımızla anlaşarak, yıkımını gerçekleştirdiğimiz binalar için yaklaşık 1 milyon TL’lik bir ödeme gerçekleştirdik.” dedi.

Bursa’da en pahalı arazinin Osmangazi ilçesinde olduğunu ve boş alan bulmakta büyük sıkıntı çektiklerini anlatan Dündar, halkın park ve yeşil alan ihtiyacını gidermek için kamulaştırma yöntemine başvurduklarını ifade etti. Dündar, şunları kaydetti: “Bugün burada gerçekleştirilen yıkımlar sonucu elde edilecek bin 300 metrekarelik alanda çocuk parkı ve yeşil alan düzenlemesi gerçekleştireceğiz. İçerisinde yürüyüş yolları, fitness aletleri, çocuk oyun grupları ve oturma gruplarının yer alacağı güzel bir park olacak. Önümüzdeki yaz sonu da açmayı planlıyoruz.”

Bu yapılanların, aynı zamanda bir kentsel dönüşüm olduğunu ifade eden Dündar, şöyle devam etti: “Belediye olarak hazırladığımız ve Türkiye’de bir ilk olan Kentsel Dönüşüm Master Plan çalışmasının bu birer parçası. Osmangazi’yi, tarihi ve kültürel dokusunu koruyarak yeniden inşa etmek için çalışıyoruz. Adım adım yürütülecek kentsel dönüşümün de bir parçası olan bu çalışmalarımız, ihtiyaç olan mahallelerimizde bundan sonra da devam edecek.”


Editör: TE Bilisim