BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde inşaatına başlanan yeni hastane binasında devam eden çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Muharrem Erdem, geçtiğimiz sene başlayan inşaatın 2014 yılının Mayıs ayında teslim edileceğini kaydetti.

Ereğli'de 400 yataklı yeni hastane inşaatının çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. Hastanenin yüzde 40'lık bölümü bitirilirken, müteahhit firma tarafından binanın teslim tarihi olan 17 Mayıs 2014' den önce binayı teslim edebileceği belirtildi.

Mevcut 350 yataklı ve acil durumlarda 100 yatak daha ilave edilebilecek olan hastanenin Ameliyathane, acil ve nitelikli olasn bölümlerde fayans çalışmasının da başladığı belirtilirken, Yoğun bakım ünitesinde yatak sayısının 50 olacağı bildirildi. Konuyla ilgili olarak yeni hastane binası inşaatında açıklamada bulunan Ereğli Devlet Hastanesi Yöneticisi Operatör Doktor Muharrem Erdem, hastane binasındaki çalışmaların aralıksız ve hızlı bir şekilde devam ettiğini dile getirdi.

Tefrişatı tamamlanan odaları da tanıtan Erdem, hastanenin acil bölümü ve yoğun bakım üniteleri hakkında da açıklamalarda bulundu. Erdem açıklamasında, "İnşaatımız bilindiği üzere geçtiğimiz sene başlamıştı. 2014 yılının Mayıs ayında teslim edilecek. Ancak inşaatın hızlı bir şekilde devam etmesi sonrasında muhtemelen yüklenici firmanın da bizlere verdiği bilgide teslim tarihinden önce çalışmaların tamamlanacağı belirtiliyor. Yaklaşık 60 bin metrekare kapalı alana sahip olan hastanemiz şimdiki mevcut hizmet verdiğimiz hastanemizden çok daha modern ve hizmete yönelik çok daha nitelikli bir hastane olacak. Şu ana kadar yüzde 40'lık kaba inşaatı tamamlandı. İç dizaynı da yapılmaya başlanmıştır. Çamaşırhane ve mutfak gibi bölümler ve destek birimleri de duvar fayansları da örülmeye başlanmıştır. A,B ve C bloklarından oluşan hastanemizin çalışmaları süratle devam etmektedir. Hastanemiz 350 yataklı olacaktır. Ancak olağanüstü durumlarda 100 yatak ilave edilebilecek durumdadır. Yoğun bakım ünitesinde de 50 yatağımız bulunacaktır. Acil Servisimiz mevcut hastanemiz de verilen standartların 10 katı büyüklüğündedir." dedi.

Editör: TE Bilisim