İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Halil Şahin Meclis Salonunda ilin sorunları, çözüm yolları, belediye ile esnafın iş dünyasının beklentileri konusunda toplantı düzenledi

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve İTSO Meclis üyeleri tarafından karşılanan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş, bir süre İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’ın makamında şehrin genel durumu hakkında karşılıklı görüş alış verişinde bulundu. Ardından İTSO Halil Şahin Meclis Toplantısında düzenlenen toplantıda Hatay Büyükşehir Belediyesinin projeleri, ilçelere getirecekleri hizmetler, sanayici, esnaf ve halkın beklentileri konuları toplantıda ele alındı.

Toplantıya ev sahipliği yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz açılış konuşması yaparak, Antakya’da Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş’ı ziyaretlerinde İskenderun ve Hatay’ın problemleri, çözüm önerileri konusunda neler yapılabileceğini görüşmek üzere toplantı yapılabileceğini ve bu toplantıya da oda olarak ev sahipliği yapabileceklerini aktardıklarını anlattı. İTSO olarak, projeleri finans kısmı ile ilgili gerçekleştirme şanslarının olmadığını belirten Yılmaz, "Bu projelerin hayata geçirilmesi noktasında sizlere iş düşüyor diye Büyükşehir Belediye Başkanımıza zaman zaman söylemlerimiz oldu. İnşallah büyükşehir belediye başkanımız, İskenderun Belediye Başkanımız ile birlikte şehrin nitelikli bir şehir olması, projelerin hayata geçirilmesi noktasında bizlere destek vermelerini ve bizim de her zaman kendilerinin yanında olduğumuzu ifade etmek isterim” şeklinde ifadelere yer verdi.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise, “Büyükşehir Belediye Başkanımız haftada 2 gün buraya gelecek, valimiz de İskenderun’a gelecek ve kendilerine konuk evi hazırlıyoruz. Hatay’ı omuzlayan bir il olarak 2023'lerde sırf Hatay’ın 10 milyar dolar ihracatını düşünüyoruz. Amanos tüneli projesinin temelini de en yakın zamanda atacağız. Kimse küçük hesap yapmasın, her şeyi Hatay için yapacağız” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş da “Başkanımız daha öncesinden beri sürekli İskenderun’da toplantı yapalım diye konuşuyorduk.. Büyükşehir olarak yasanın getirdikleri nelerdir. Bize iş dünyası, esnaf, nasıl bakıyor. Büyükşehirden neler bekliyor, amacımız o halkımızın sorunlarını dinlemek, çözüm yolları aramaktır. Kendi içimizde olan Hatay, İskenderun, Arsuz, Belen ve tüm ilçelerde görmek istediğiniz hizmetler nelerdir, bizden beklentileriniz nelerdir. Hatay’ı daha ileriye nasıl götürürüz onu konuşacağız. Bu toplantının bölgemiz ve ilimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Hatay Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire başkanlığı yetkilisi Bayram Öksüz, idari kurumsal ve sorumluluklar konusunda sinevizyon destekli sunum yaparak davetlileri bilgilendirdi. Hatay Büyükşehir Genel Sekreteri Remzi Oğuz Yılmaz da büyükşehir belediyesinin çalışmaları hakkında istatistiki bilgiler verdi. Toplantı karşılıklı soru cevap şeklinde son buldu.

Editör: TE Bilisim