TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Karadeniz Bölgesi’nde termal ve kaplıca turizminin önemli merkezlerinden Havza ilçesinde engelli vatandaşlara rehabilitasyon ve sağlık hizmeti verecek Engelsiz Yaşam Merkezi yapılacak.

        Samsun Strateji Geliştirme Platformu'nun hazırlayıp Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın onayladığı proje, Havza Belediyesi’nin tahsis ettiği 29 bin 922 metrekarelik arazide inşa edilecek. 1.5 yılda tamamlanması hedeflenen projeden TSK mensupları ile yaşlı vatandaşlar da yararlanacak.

        Samsun Strateji Geliştirme Platformu, Havza ilçesinde yapacakları Engelsiz Yaşam Merkezi projesini tanıttı. Öğretmenevi’nde düzenlenen basın toplantısında projeyle ilgili bilgi veren Samsun Strateji Geliştirme Platformu Başkanı Yakup Güven, proje kapsamında engelli vatandaşlara her türlü sağlık hizmeti vereceklerini söyledi. Klinik, spor salonları, yüzme havuzları, hamam, sauna, 150 yataklı misafirhane, fizik tedavi ünitesi, sinema, tiyatro salonları, çalışma atölyesi, yemekhane ve kafeteryanın bulunacağı projenin 10 milyon TL’ye mal olacağını kaydetti.
Maliyetin büyük kısmının Avrupa Birliği hibe desteklerinden karşılanacağını ifade eden platform başkanı Yakup Güven, “Engelli vatandaşlarımız özel araçlarla evlerinden alınıp Engelsiz Yaşam Merkezi’ne getirilecek. Burada sağlık kontrollerinden geçireceğiz. Rehberlik psikolojik danışmanlık hizmeti yanı sıra fizik tedavi ünitesinden ve sosyal imkanlardan faydalandırıp tekrar evlerine bırakacağız. Kendilerine değer açısından projemiz, engelli kardeşlerimize büyük bir kazanım olacaktır. Projeden ayrıca TSK mensupları, gaziler ve yaşlı vatandaşlarımız da yararlanabilecek.” ifadelerini kullandı.

        Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi’nden sonra Bilim Merkezi Projesi’ni planladıklarına da değinen Güven, bunda da orta öğretim çağındaki öğrencilerin laboratuvar ortamında görüp, dokunup deneylerle öğrenmelerini amaçladıklarını açıkladı. Avrupa ülkelerinde bu sistemin yaygın olduğunun altını çizen Samsun Strateji Geliştirme Platformu Başkanı Güven, bilim ve teknoloji çağını yakalama ve çağdaşlaşma adına bu tür projelerin önemli olduğunu sözlerine ekledi.

        Samsun İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt, projelerin şehre ve vizyonuna büyük katkılar sağlayacağı değerlendirmesinde bulundu. SGK İlkadım Merkez Müdürü hasan Varol ise nüfusun yüzde 11’inin engellilerden oluştuğunu hatırlatarak, projenin önemli bir ihtiyaca cevap vereceği açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim