İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Hayat Derneği tarafından 23. Elazığ Eczacılar Odası'nda bir konferans düzenlendi.

Düzenlenen konferansa Elazığ Valisi Muammer Erol, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Uganda'da açılacak hastanenin Başhekimi Dr. Necdet Kızılkaya ve çok sayıda davetli katıldı. Dr. Necdet Kızılkaya, "Uganda'ya bir grup sağlık gönüllüsü olarak 2006 yılında geldik. Özellikle sosyo-ekonomik düzeyi düşük bölgelere sağlık hizmeti götürerek eğitim faaliyetlerinde bulunduk. Bu süre içerisinde bir çok yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere bir çok projeye imza attık." dedi.

Yurt dışı faaliyetlerini Senegal, Togo, Nijer ve Uganda'da gerçekleştirdiklerini, sağlık çalışmaları çerçevesinde 30 bine yakın hastaya poliklinik hizmeti sunduklarını belirten Kızılkaya, yüzlerce hastaya da cerrahi müdahalede bulunduklarını vurguladı. Dr.Kızılkaya, müdahale edilen hastaların tüm ilaçlarını ve medikal malzemelerini karşıladıklarını söyledi. Yapılan bu çalışmalardan sonra yurt içinde ve dışında kalıcı ve uzun soluklu sağlık hizmetleri gerçekleştirme ve çevre illerde ki gönüllü sağlık dernekleriyle bir araya gelerek Güney doğu Uluslararası Sağlık Federasyonu(GUSAF) çatısı altında toplandıklarına dikkat çeken Dr. Kızılkaya, kendilerine federasyon olarak Uganda Demokratik Cumhuriyetini hedeflediklerini ve burada kalıcı sağlık hizmetleri sunmayı kararlaştırdıklarını söyledi.

Uganda’nın Jinja kentinde 30 yataklı 2 ameliyathanesi olan bir hastane inşaatı tamamladıklarını belirten Dr. Kızılkaya, "Hastanemize tıbbi olarak medikal desteği sürdürüyoruz." dedi.

Editör: TE Bilisim