YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Hayırsever iş adamı Hasan Atıcı tarafından yaptırılacak olan, 250 kişi kapasiteli kız yükseköğrenim öğrenci yurdunun temeli atıldı.
Nevşehir Valiliği hizmet binasının arkasında bulunan 4 bin 500 metrekarelik alanda yapılacak olan yurdun temel atma töreni yapılan dua ve kurban kesilmesinin ardından törenle gerçekleştirildi.
Şefkat Eğitim ve Öğretim Hizmetleri A.Ş. bünyesinde hizmet verecek olan yurdun temel atma töreninde konuşan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Akın Atasever, hayırsever Hasan Atıcı tarafından yaptırılacak yurdun bir yıl içerisinde bitirilmesinin hedeflendiğini, yurdun arsa bedeli hariç yaklaşık 2 milyon liraya mal olmasının beklendiğini söyledi. Üniversite öğrencilerinin Nevşehir’de karşılaştığı en önemli sorunlardan birinin barınma olduğunu ifade eden Atasaver “ Özellikle kız öğrenciler sağlıklı, güvenli ortamlarda barınma sorununu büyük ölçüde yaşıyor. Üniversitemizin öğrenci sayısı her geçen yıl artıyor, buna karşılık yurtların kapasitesi ihtiyaçları karşılayacak durumda bulunmuyor. Şefkat Eğitim ve Öğretim Hizmetleri A.Ş. olarak bu soruna çözüm bulmak amacıyla çalışmalar yapıyoruz. 250 kişilik kız yurdumuzun temelini atacağız ve inşallah bir yıl içerisinde tamamlayacağız. Hayırsever iş adamlarımızı eğitime daha fazla katkı sağlamaya davet ediyoruz. İlimizin ve ülkemizin arzu ettiği seviyelere ulaşması öncelikle iyi eğitim almış, vatanını, milletini, değerlerini en şeyden üstün tutan eğitimli gençler sayesinde olacaktır. Şirket olarak bu bilinçle hareket ediyor ve insanlarımızı eğitim seferberliğine davet ediyoruz. Hayırsever Hasan Atıcı’ya yaptıracağı yurt için teşekkür ediyor, bunun örnek teşkil etmesini diliyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim