İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Kilis'te 18 yıl önce bir hayırsever tarafından okul yapılmak üzere İl Özel İdaresi'ne bağışlanan ve fakat idari ve hukuki problemler aşılamadığı için geçen zamanda bir türlü inşaatına başlanamayan arsaya Vali Süleyman Tapsız'ın girişimiyle önce ödenek temin edildi ardından törenle temeli atıldı.

Hayırsever Mahmut Kudeyt, okul yapılmak üzere 18 yıl önce devlete arsa bağışladı. Aradan geçen zamanda hayırseverin bütün girişimlerine rağmen okulun inşaatına bir türlü başlanamadı. En son Vali Süleyman Tapsız'a müracaat eden Mahmut Kudeyt, validen okulun inşaatı için yardım istedi. Vali Tapsız, İl Özel İdaresi'ne bağışlanan arsa ile ilgili Genel Sekretere sorunu çözme talimatı verdi. İlk etapda arazi ile ilgili her türlü idari, hukuki ve imar yönünden eksiklikler giderildi. Ardından okulun Milli Eğitim Bakanlığı yatırım programına alınması sağlanarak, 1 milyon 500 bin lira kaynak temin edildi. Daha sonrada ihalesi yapılarak 18 yıl sonrada olsa okulun temeli törenle atıldı.
Vali Süleyman Tapsız'a minnet duygularını ifade eden hayırsever Mahmut Kudeyt, temel atma töreninde duygulu anlar yaşadı.

Özel proje uygulanan arsaya 12 derslikli ve 450 öğrenci kapasiteli okul yapılacak. Okul 2015-2016 eğitim öğretim yılında faaliyete geçirilecek.

Editör: TE Bilisim