BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM) ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı başkanlığı tarafından açılan halı ve kilim dokuma atölyelerinde halı kesim töreni düzenlendi.

Düzenlenen törende atölyeler hakkında bilgi veren koordinatör Ümit Hayrullah Özdemir, il merkezinde 5 halı, 2 kilim dokuma atölyesinin faaliyet gösterdiğini ve bu atölyelere toplam 180 kursiyerin devam ettiğini belirtti. Bu atölyelerde kursiyerleri bir meslek sahibi yaparak aile bütçelerine katkı yapacak duruma getirmeye çalıştıklarını ifade eden Özdemir, kurs süresince her kursiyere aylık 100 TL ve bir adet gıda kolisi verdiklerini söyledi.

Özkan Halı Atölyesi'nde düzenlenen ilk halının kesim törenine Vali Yardımcısı Mustafa Pala da katıldı. İlk halıyı kesen ve inceleyen Pala, kursiyerleri kutladı. Pala, “Kadınlarımızı ve genç kızlarımızı aile bütçesine katkı yapacak duruma getirmek istiyoruz. Bunun için öncelikle bir meslek sahibi olmaları gerekir. Halı ve kilim dokuma atölyelerini ihtiyaca göre artırarak, genç kızlarımıza ve kadınlarımıza bu imkanı sağlayacağız. Çok güzel halı ve kilimler dokunmuş. Emeği geçenleri ve kursiyerlerimizi kutluyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim