TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Kayseri Genç TEMA kulüpleri, toprak kaybının büyüklüğüne ve ağaçlandırmaya dikkat çekmek için çalışmalar yürütüyor. Kulüpler açtıkları stantlarda Türkiye’nin her yıl Kıbrıs adası büyüklüğünde bir santim kalınlığında toprağını kaybettiğine dikkat çekiyor.

        Kayseri Genç TEMA Kulübü, Erciyes Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğrenci girişinde 'Yeşil Stant' etkinliği yaptı. Etkinlik sorumlularından Fikriye Ecevit ve Serdar Gönlüşen, burada öğrencilere toprak kaybı ve ağaçlandırma çalışmasının önemini anlattı. Mart ayında yoğun bir çevre faaliyeti yürüttüklerini dile getiren Ecevit, hem sahada fidan dikimleri, eğitim seminerleri hem de fakültelerde yeşil stant etkinlikleri yaparak, çeşitli yaş grubundan öğrenci arkadaşlara çevre bilinci aşılamaya çalıştıklarını söyledi.

        Türkiye’nin her yıl Kıbrıs adası büyüklüğünde 1 santim kalınlığında toprağını erozyonla kaybettiğini de dikkat çeken Genç TEMA Kulübü üyeleri, bu faaliyetlerle üzerlerine düşen uyarma ve örnek olma sorumluluklarını yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Genç çevreciler, insanın doğaya olan müdahalesinin erozyonu bir afet niteliğine dönüştürdüğü, sürdürülebilir çevre faaliyetleri ve bilinçlendirme çalışmalarıyla yaygın etki oluşturmak ve çevreye duyarlı bireylerin yetişmesine alt yapı hazırlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

        Çok sayıda çevre gönüllüsüne ulaşılan yeşil stant etkinlikleri, her hafta başka bir fakültede devam ediyor.

Editör: TE Bilisim