Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Bursa’nın İznik ilçesinde, kafatasları ve kemikleri evlerinin bahçesinde bulunan emlak zengini Ahmet Refik Öner(86) ile eşi Emine Öner'in (80) cinayet zanlısı oğulları Kenan Öner (56) 6. duruşmasına çıktı. Adli tıptan sanığın psikiyatri kliniğine yatırılması doğrultusunda gelen rapor mahkeme heyetince Kenan Öner’e okundu.

6 kez hakim karşısına çıkan cinayet şüphelisi Kenan Öner hakkındaki adli tıp raporları İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaştı. İstanbul Adli Tıp raporlarına göre cinayet kurbanı Ahmet Refik Öner’in Parkinson hastası olduğu mahkeme heyeti tarafından belirtildi.
Bunun üzerine söz alan cinayet şüphelisi Kenan Öner, "21 Mart tarihinde İstanbul’dan anne ve babama yardım için İznik’e gitmiştim. Babamın ayakları felçli olduğu için yürüyemiyordu ancak elleri tutuyordu. Annem ve babam mallar yüzünden her sabah kavga ederlerdi. Adli tıptan gelen belgelere bir diyeceğim yoktur." ifadelerini kullandı.

Ayrıca cinayet şüphelisi Kenan Öner hakkında adli tıptan psikiyatri kliniğine yatırılması doğrultusunda rapor mahkeme heyetince Kenan Öner’e okundu. Kenan Öner de güvenlikli bir psikiyatri kliniğinde müşahede altına alınmayı kabul etti. Öner, 3 haftayı geçmeyecek süre zarfı ile güvenlikli bir psikiyatri kliniğine yatırılacak. Öner’in burada geçireceği süre boyunca işlediği suçları idrak edip edemeyeceği ve cezai ehliyetinin olup olmadığı konusu hakkında rapor alınacak.

Mahkeme heyeti daha önceki duruşmalarda olduğu gibi cinayet şüphelisi Kenan Öner’in kuvvetli suç şüphesinin bulunması ve kaçma ihtimalini göz önünde bulundurarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Editör: TE Bilisim