İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Adana’dan 1882 yılında ABD’ye kaçırılan Satsneferu heykelinin getirilmesi için başlatılan kampanyada toplanan 2 bin imza bakanlığa gönderildi.

Adana’da geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen 13 Kare Sanat Festivali çerçevesinde “Heykelimi istiyorum” kampanyası başlatılmıştı. Tepebağ Mahallesi'nde 1882 yılında kaçak kazı ile bulunan ve ABD'ye yine kaçak yollarla kaçırılan Satsneferu Heykeli'nin iade edilmesi için başlatılan kampanyaya ilk imzayı Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz atmıştı. Kampanyada atılan imzaların sayısı 2 bini buldu. Adanalıların da yoğun desteği ve 39 ayrı sivil toplum kuruluşunun katkılarıyla toplanan imzalar bugün Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gönderildi.

Halen New York Metropolitan müzesinde sergilenen 4 bin yıllık Satsneferu heykelinin iadesi için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini dile getiren Başkan Vekili Zihni Aldırmaz “Adanalılar olarak Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay’ın çabalarından cesaret alarak başlattığımız bu kampanyanın hedefine ulaşacağına inanıyorum. Sastneferu heykelinin ait olduğu yere, yani Adana’ya iadesini sağlamayı düşündüğümüz kampanya çerçevesinde toplanan binlerce imzayı bakanlığa eserle ilgili bilgi ve belgeleri kapsayan bir dilekçe ile gönderdik.” dedi.
Aldırmaz konunun takipçisi olacaklarını ve insanlık tarihinin önemli merkezlerinden biri olan Adana’nın sahibi olduğu heykeli alması için çabalarının süreceğini vurguladı.

Editör: TE Bilisim