TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hıdırlıktepe ile Ulus’ta, Ankara Valiliği’nin arkasında yer alan İsmetpaşa Mahallesi’nde uygulamaya koyduğu kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımlara başladı.

'Hıdırlıktepe Atıfbey-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi' ile 1 milyon metrekarelik geniş bir alanda uygulanan çalışmada bölge eski günlerine kavuşacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, bölgeyi eski cazibesine kavuşturacak projesinin, burada yaşayan vatandaşlardan tam destek görmesiyle hak sahipleriyle sözleşmeler imzalanmaya, boşaltılan konutların yıkımına başlandı.

Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde bir yandan hak sahipleri ile yapım sözleşmeler imzalanırken, diğer yandan vatandaşlar tarafından boşaltılan gecekondulardaki yıkımlar aralıksız devam ediyor. Yapısal ve sosyal dönüşümlerle Başkent’in gözde yerleşim alanlarından biri haline getirilecek olan Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılacak 'İnanç, İlim, Tarih ve Ferman Müzeleri' ile bölge turizm açısından tam bir cazibe merkezi haline gelecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’nın ilk yerleşim yerlerinden Ulus ve çevresinin, uygulanan kentsel dönüşüm projesiyle yaşam kalitesi yüksek bir alana dönüştürüleceğini ifade etti. Gökçek, oluşturulacak kent kimliği içinde, tarihi ve kültürel dokusunu koruyarak, yıllar içinde ortaya çıkan büyük çaptaki bölgesel farklılığı da ortadan kaldıracak çok önemli bir projenin hayata geçirildiğini söyledi.

Başkan Gökçek, proje kapsamında bulunan 6 bin gecekondu ve tesisin tespit ve değerlendirmelerini yaptıklarını belirterek, “Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında kısa bir sürede yaklaşık 750 gecekondu sahibi ile yapım sözleşmesi imzaladık. Vatandaşlarımızla sözleşme imzalamaya devam ediliyor.” dedi. Belediye ile sözleşme imzalayarak, gecekondularını boşaltan hak sahiplerine ait 200 gecekondunun sorunsuz bir şekilde yıkıldığını vurgulayan Başkan Gökçek, sözleşmeleri imzalanan diğer gecekondularda yıkım işlerinin aralıksız bir şekilde devam edileceği bilgisini verdi.

Vatandaşlarla yapılan sözleşmeler kapsamında tapu dairelerinde 2 bin 300 adet hissenin belediyeye devrinin sağlandığı bilgisini veren Başkan Gökçek, “Bu da yaklaşık 60 bin metrekarelik bir alanın alım işleminin yapıldığı anlamına geliyor. Ayrıca, 'tapu tahsis belgeli' 200 vatandaşımız ile de proje kapsamında konut karşılığı ve satış sözleşmesi işlemini gerçekleştirdik.” dedi.

Yapılan satış sözleşmeleri neticesinde tapu devrini Büyükşehir Belediyesi’ne yapan tesislerin elektrik, su gibi aboneliklerinin kesildiğini kaydeden Başkan Gökçek, “Evlerini veya tesislerini aldığımız vatandaşlarımızın, mülkleri karşılığı verilen bedeller geciktirilmeden banka hesaplarına yatırıldı.” diye ifade etti. Başkan Gökçek, Başkent’te gerçekleştirilen tüm kentsel dönüşüm projelerinde olduğu gibi Hıdırlıktepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde de vatandaşların mağdur olmaması, yeni ve sağlıklı yaşam alanlarına en kısa zamanda kavuşabilmeleri amacıyla kış aylarında çalışmaların aralıksız olarak devam edeceği bilgisini verdi.

“İNANÇ, İLİM, TARİH VE FERMAN MÜZELERİ”

Bölgenin, farklı bir görünüme kavuşturularak cazibe merkezi haline getirileceğine dikkat çeken Başkan Melih Gökçek; “İnanç, İlim, Tarih ve Ferman müzeleri yapılacak. Ayrıca, tarihi Ankara evleri restore edilerek gün ışığına çıkarılırken, yapılacak olan sosyal donatı ve rekreasyon alanlarıyla Başkent’te yeni bir merkez daha ortaya çıkmış olacak.” dedi. Başkan Gökçek, Kentsel Dönüşüm Projesi ve gerçekleştirilecek diğer yatırımlar sayesinde bölgenin turizm açısından da ilgi odağı haline geleceği bilgisini verdi.

Altındağ ilçesinde Ulus, Ankara Kalesi, Aydınlıkevler ve Örnek mahallelerine komşu 1 milyon metrekarelik alanda uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi Orhangazi, Yıldırım Beyazıt, Atıfbey, Fatih, Çandarlı, Öncüler, Yavuz Selim ve Hacıbayram mahallelerini içine alan bölgeyi kapsıyor.

Editör: TE Bilisim