BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Erzurum'un Hınıs ilçesinde kaba yem açığını gidermek amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 140 dekarlık silajlık mısır ekimi ile 50 dekarlık yonca ekimi yapıldı.

İlçede 2012 yılında yaşanan kuraklık nedeniyle çayır alanlarında çayır veriminin düşmesi nedeniyle kaba yem sıkıntısı çekilmiş ve dışardan çok miktarda saman getirilmişti. Bu samanların büyük bir kısmı Diyarbakır’dan kilosu 1 TL'den karşılanmıştı. Besi yeminin kilosunun 65 kuruş olduğu zamanda saman fiyatının 90 kuruş hatta 1 TL'ye çıkması üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce kaba yem ekim alanlarının geliştirilmesi için köylerde çiftçi toplantıları gerçekleştirilmişti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilçede silajlık mısır ve yonca ekiminin yaygınlaştırılmasıyla kış aylarında hayvanların saman yerine protein değeri yüksek yonca ve silaj ile beslenmesi halinde hayvanların daha iyi beslenmesi sağlanacak. Böylece doğan buzağılar daha gürbüz ve sağlıklı olacak, buzağı ölümlerinin önüne de geçilmiş olacak. 140 dekarlık silajlık mısır ekiminden 720 ton silaj yapılması hedefleniyor. 50 dekarlık yonca ekiminden ise 60 ton kuru yonca verimi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim