MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Hollanda ve Türkiye’de iki ülkenin kültürlerini yansıtacak birer müze kurulacağını, kurulacak olan bu müzelerin Türkiye ayağının Karaman’da oluşturulması için teklif götürdüğünü bildirdi.
Başkan Uğurlu, yaptığı yazılı açıklamada Türkiye ile Hollanda’nın müşterek bir müze kurmak istediklerini belirtti. Bu kurulacak müzeler için bir mütevelli heyeti oluşturulduğunu ifade eden Uğurlu, şunları kaydetti:
“Bu müzenin mütevelli heyetine beni de davet ettiler. Bu mütevelli heyetinin içinde Hollanda’nın Ankara büyük elçisi var. Hollanda’nın Shanghai büyükelçisi ve Hükümet protokol başkanı var. Bunun haricinde bir üniversite hocası ve Hollanda’daki iş adamı Türkler var. Bu heyet ile beraber Hollanda da bir toplantı yaptık. Bu müzenin Türkiye ayağının Karaman’da açılmasıyla ilgili ben bir teklif sundum. Teklif prensip olarak kabul edildi. Buraya gelecekler, durumu ve şartları görecekler. Ondan sonra da buradaki duruma göre belki Hollanda’da kurulacak olan müzeden önce Karaman’da bir müze açılmış olacak. Beni dikkatle dinlediler. İlgi alaka gösterdiler. Bu meseleyi ciddiye alıyorlar.

Editör: TE Bilisim