Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Orta Amerika'daki Honduras'ta arkadaşının yanında tatildeyken fotoğraf makinesini çalmak isteyen kişilerce vurularak öldürüldüğü bildirilen Türk vatandaşı Ömer Kaya'nın, Demre ilçesi Beymelek'te bulunan ailesinin hüzünlü bekleyişi sürüyor.

Demre'ye bağlı Beymelek beldesi İskele Mahallesi'nde yaşayan Kaya ailesi, yaklaşık 15 yıl önce İngiltere'ye giden ve bu ülkede yaşayan 33 yaşındaki oğulları Ömer Kaya'nın orta Amerika ülkelerinden Honduras'ta öldürülmesinin üzüntüsünü yaşıyor. İngiliz vatandaşlığı da bulunan Ömer Kaya, bu ülkede garsonluk, dondurmacılık ve son olarak bir emlak şirketinin ortağı olarak iş hayatını sürdürüyordu. Kaya, en son geçen yıl eylül ayında Türkiye'ye gelerek Demre'de ailesinin yanında 15 gün kalmıştı.

Olayın detayını tam olarak bilmediklerini ve bu acı olayın sonucunda Ömer’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Kaya ailesi, cenazesinin Türkiye'ye, toprağına getirilmesini istediklerini dile getirdi. Kaya ailesinin beş çocuğundan dördüncüsü olan Ömer Kaya'nın ağabeyi Serdar Kaya ise kardeşinin ölüm haberinin kendilerine çarşamba günü saat 03.00'te İngiltere'de bulunan arkadaşı Emre tarafından verildiğini söyledi. Olayın Honduras'ta olduğunu, ancak kardeşinin bu ülkede olduğunu bilmediklerini belirten Kaya, sosyal paylaşım sitesine eklediği fotoğraflardan bu ülkede olduğunu anladıklarını dile getirdi. Olayın kardeşinin Honduras'ta bulunan kız arkadaşını ziyarete gittiği sırada San Pedro Sula şehrinde yaşandığını öğrendiklerini kaydeden Kaya, "Şu ana kadar tek bildiğimiz İngiltere ve Honduras'taki arkadaşlarının ilettikleri bilgiler. Bunun dışında herhangi bir bilgimiz yok. Endişeli bir şekilde bekliyoruz. Şu ana kadar Türk makamlarından bize ulaşan başka bir bilgi de yok." diye konuştu.
Cenazenin nasıl getirileceği konusunda da bilgiye sahip olmadıklarına dikkati çeken Kaya, konuyla ilgili bazı yerlere ulaşmaya çalıştıklarını, yetkililerden yardım beklediklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim