MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Artvin'in Hopa ilçesinde Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Kutlu Doğum programı düzenledi.

Yeni Emre Düğün Salonu'ndaki program İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Durmuş yaptığı konuşmada, "Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Hz. Peygamber (SAV)'i anmak, daha da önemlisi onu anlamak, O'nun temsil ettiği değerlerinin bütününü tanımak ve hayatımıza ışık tutan bir meşale yapabilmektir. O rahmet ve sevgi peygamberiydi. Yaratılanı yaratandan ötürü sevmek ve merhamet etmek onun sünnetidir." dedi.

Hopa İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Döne de yaptığı konuşmada, "Hiç şüphesiz ki farklılıkların bir arada barış ve huzur içinde yaşamalarına dair ahlak ve hukuk ilkelerini belirlemiş yegane din olan İslam'ı ve Kur'an-ı bize öğreten Hz. Muhammed'dir. O, kendisi için istediğini ümmeti için istemiştir." diye konuştu.

Programda Hopa İmam Hatip Lisesi Tasavvuf Musikisi Korosu şiirler ve ilahiler seslendirdi. 'Hz. Muhammed (sav)' konulu methiyeyle semazen gösterisi ilgiyle izlendi. Programın sonunda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Döne, Belediye Başkanı Yardımcısı Ahmet İskender verdiler. Programa katılanlara karanfil hediye edildi.

Editör: TE Bilisim