ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Çorum'da, ceza infaz kurumundan denetimli serbestlik kapsamında salıverilen hükümlülere, Peygamber Efendimiz'in (sas) insanlara verdiği değer anlatıldı. Yaklaşık 50 hükümlünün katıldığı kandil programında konuşan Çorum İl Müftü Yardımcısı Abdulah Pamuklu, Peygamber Efendimiz'in (sas) doğum günü olan bugünün, özel ve farklı bir gün olduğunu söyledi.

Çorum'da, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından koordine edilen, Çorum Müftülüğü'nün katkıları ile 'İyilik, Kötülük, İnsan' konulu kandil programı düzenlendi. Turgut Özal İş Merkezi'nde düzenlenen programda, hükümlülere Hz. Peygamber'i (sas) anlatarak, bir daha böyle kötü durumlarla karşı karşıya kalmamaları konusunda, cezaevine girmeden ıslah yolunu benimsemelerini, topluma ve sosyal hayata kazandırmayı düşündüklerini dile getiren Pamuklu, ''Bu husus, Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğümüzün ortaklaşa birlikte aldığı bir karar çerçevesinde yapılan bir program.'' dedi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan İl Müftüsü Mehmet Aşık da dünyada en iyi, en şerefli bir sabah aranıyorsa, bunun, Mevlit Kandili sabahı, yani Peygamberimiz'in (sas) doğduğu gün olduğunu kaydetti. Bugün insanlığın modele ihtiyacı olduğunun altını çizen Aşık, o kişinin Peygamber Efendimiz (sas) olduğunu kaydetti. Aşık, şöyle dedi: ''Mevlit Kandili'nde biz insanlarımıza, halkımıza, cemaatimize Peygamberimiz'in (sas) doğum gecesi olması münasebetiyle camilerimizde yapılan programlara iştirak etmelerini, evlerinde onu anlatan eserlerin okunması, sohbetlerin, konuşmaların yapılması, televizyonlarda yapılan Peygamberimiz'le (sas) alakalı yine programların takip edilmesi, kısacası Efendimiz'i (sas), insanımızın kendisine model almasını istiyoruz. Yavrularımıza, çocuklarımıza, neslimize, insanlığımıza onu örnek olarak sunalım ve eserler okuyalım, hayatını öğrenelim, o geceleri onun sohbetiyle geçirelim.''







Editör: TE Bilisim