MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Aksaray Belediyesi'nin Huzurlu Aile Mutlu Evlilik okulunda 80 kursiyere daha sertifikaları verildi.

Aksaray Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen sertifika törenine Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, İletişim Uzmanı Fatih Akbaba ve çok sayıda kursiyer katıldı. İletişim Uzmanı ve Yazar Fatih Akbaba son derste de evlilik üzerine çok önemli bilgiler verdi.

    Belediye Başkanı Nevzat Palta ise toplumda aile olmanın ve aile değerlerinin korunmasının çok önemli olduğuna dikkat çekerek şunlar söyledi: “Aksaray Belediyesi olarak yaklaşık 4-5 yıldır özellikle aileye yönelik ailenin güçlendirilmesiyle ilgili üzerimize düşen görevi ve çalışmaları bir nebze olsun yapamaya çalıştık. İnşallah faydalı olmuştur. Tabi bu çerçevede değerli hocamız Fatih Akbaba’ya da teşekkür ediyorum. Hakikaten Aksaray’da çok emeği geçti.

Şimdi neden Huzurlu aile mutlu evlilik? Bunların belediye ile ne alakası var derseniz sebebi şu; Eğer biz aileyi ve ailedeki insanlarımızı mutlu edemezsek o toplumu mutlu etmemiz o ülkeyi mutlu etmemiz mümkün değil. Onun için biz eğer aileyi mutlu edersek ailede yaşayan insanları huzurlu edersek ben inanıyorum ki topyekûn böyle hem şehirlerimiz hem de ülkemiz mutlu olacak. Hatta bunu ben biraz daha büyütüyorum diyorum ki dünyayı mutlu edelim."

    Nevzat Palta, "En son kursumuza katılan 80 civarında arkadaşımız var. Ama toplamda 500 kişi. 500 tane kardeşimiz huzurlu aile mutlu evlilik programına katılmış ve sertifika almaya hak kazanmıştır. Gençlerimiz, bekârlarımız, evlilerimiz, nişanlılarımız, yeni evlilerimiz hatta 40-50 yıllık evlilerimize. Hatta ben 70-75 yaşında bir hacı amcamız ve hacı teyzemizin burada kursa katıldığını biliyorum Bizler burada insanlara huzurlu aile ve mutlu evlilik konusunda yardımcı oluyoruz. İnsanlarımız huzuruna huzur katmak istiyor. Aileyi oluşturan erkek ve kadın. Dolayısıyla burada ki bilgileri erkeklerinde alması gerekiyor. Sadece kadınlarımızın, kızlarımızın, hanımefendilerin bu bilgileri yüklenmesi yeterli değil. Tabi bu bir yere kadar güzel erkeğin böyle bir ihtiyacı yok sonucu çıkmasın. Buraya geldikleri zaman biz şunu gördük insanlar öz eleştiri penceresini açıyor. Her zaman ben haklıyım diyen bir bayan veya bir erkek burada dinlediği zaman Eyvah bende burada bir hata ediyorum benimde şöyle bir eksiğim var. Keşke ben şunu şöyle yapmasaydım ama inşallah bundan sonra böyle yapacağım diye o bahsetmiş olduğum öz eleştiri penceresini açmaya başlıyor.İnsan yaradılış itibariyle zaten beşerdir eksiği vardır hataları vardır ama bunları dediğim gibi özgür bir ortamda Ben de hata yapabilirim dediği zaman iş bitmiştir zaten. " diye konuştu.

Aksaray Belediyesi olarak AKMEK bünyesinde şu ana kadar 5 bin 500 kişiye kurs verdiklerini belirten Başkan Palta, "37 dalda bu mekânlarda kurs veriyoruz. Biz insanlarımız için her türlü kursu veriyoruz vermeye de devam edeceğiz. Yeter ki sizler bunu bizden talep edin gelin faydalanın. Sertifika alacak olan kardeşlerimize hayırlı olmasını ve inşallah faydasını görmelerini diliyorum.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere hayırlı olması dileği ile sertifikalarını verdi.

Editör: TE Bilisim