LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Bursa Kent Konseyi Çekirge Çalışma Grubu tarafından hazırlanan programda, Hz Muhammed'in ilme ve insana verdiği değer anlatıldı.

Bursa Kent Konseyi Çekirge Çalışma Grubu tarafından Öğretmenler Günü dolayısıyla ‘Öğretmenimiz Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem)’ konulu toplantı yapıldı. Uludağ Üniversitesi (UÜ) Genel Sekreteri Doç. Dr. İsmail Sağlam’ın konuşmacı olarak katıldığı programda Efendimizin ilme verdiği önem anlatıldı.

Doç. Dr. İsmail Sağlam, Hz Muhammed'in her yönüyle mükemmel, güzel insan ve aşk, muhabbet kaynağı olduğunu dile getirdi. Hz Muhammed'i örnek almada gözden kaçırılan hususları anlatan Sağlam, güzel ahlakı tamamlamak için insanlığa rehber olarak gönderilen Peygamberimizin her asır için eğitici ve öğretici olduğunu aktardı.

Dinin ve Hz Muhammed'in ilme büyük önem verdiğini hatırlatan Sağlam, “İlk gelen ayeti kerime ‘Rabbinin adıyla Oku’ olarak geliyor. ‘Alimler benim varislerimdir’ diyen bir Peygamberimiz var.” diye konuştu.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, kendisinin de geçmiş senelerde öğretmenlik yaptığını, talebe yetiştirmenin verdiği mutluluğu yaşadığını ifade etti. Öğretmenlerin en güzeli olan Hz Muhammed'i anmanın önemine değinen Çepni, “Asırlardır öğretmenlik görevini yerine getirenleri yad etmek, insanlığın öğreticisi Peygamberimizi bir kez daha hatırlatmak adına anlamlı toplantı düzenleniyor. Çekirge Çalışma Grubu geçmişte olduğu gibi bugün de önemli işler yapıyor.” dedi.

Editör: TE Bilisim