YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Bartın'ın Ulus ilçesinde Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen panelde öğrencilerin Hz. Peygamber'e (sav) yazdığı mektuplar, katılımcıları duygulandırdı. Umut-Der tarafından ilkokul ve ortaokullar arasında düzenlenen Hz. Peygamber'e (sav) Mektup Yazma Yarışması'nda birinci olan Bartın İmam Hatip Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Hüseyin Demirel’in, annesinin doğumundan 2,5 ay sonra vefat etmesi, babasının ise 9 yaşında bırakıp gitmesi üzerine koruyucu aile yanında kaldığı belirtildi. Demirel'in, kendi hayatını Hz. Peygamber'e (sav) mektup olarak yazıp okuması salonda bulunanları ağlattı.

        Ulus Müftülüğü, Kumluca bölgesi din görevlileri ve Umut-Der tarafından Kutlu Doğum Haftası paneli düzenlendi. Kumluca Atatürk Yatılı Bölge Ortaokulu (YBO) spor salonunda düzenlenen program, Resul Caner’in okuduğu Kur'an tilaveti ile başladı.

        Panele konuşmacı olarak katılan ilahiyatçı Bilal Bayar, Hz. Peygamber'in (sav) aile hayatı, aileye bakışı ve kadın haklarını, İsmet Ertuğrul, Rasulallah'ın katıldığı savaşlardaki merhamet ve affediciliğini, Uhut Savaşı'nda Müslüman hanımların yaptığı fedakârlıkları, ilahiyatçı hafız Muhammet Arslan ise Hz. Peygamber'in (sav) yetimlere bakışı ve insan onuru konularını el aldı. Paneli yöneten ilahiyatçı Mehmet Ertuğrul, panelistlere Hz. Peygamber'in (sav) toplumsal sorunlar karşısında nasıl hareket ettiği hakkında sorular sorarak, konuşmacıları güncel konulardan konuşmalarını sağladı.

        Umut-Der tarafından ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen 'Peygamber Efendimiz'e (sav) Mektup' yarışmasında dereceye girenlere tablet bilgisayar, fotoğraf makinesi ve çeyrek altın gibi ödüller verildi. Dereceye giren öğrencilerin Hz. Peygamber'e (sav) yazdıkları mektupları okumaları ise panele gelenlere duygulu anlar yaşattı. Umut İlahi Grubu da ilahiler söyledi.

        Yarışmanın birincisi Hüseyin Demirel’in yazdığı mektup, salonda bulunanları ağlattı. Demirel, mektubunda şu ifadelere yer verdi: "Sen büyük açılar çektin ya Resulallah. Benim kaderim de senin kaderine benziyor. Ben doğduktan 2,5 ay sonra annem vefat etti. Babam 9 yaşımda kardeşlerimle beraber bizi bırakıp gitti. Ben öksüz kaldım, ama olsun onları düşününce sen, seni düşününce onlar aklıma geliyor. Ben seni seviyorum. Sen de beni sev ya Resulallah."

Editör: TE Bilisim