BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bazı fırınlarda başlatılan ‘askıda ekmek’ uygulaması ile ihtiyaç sahiplerine günlük taze ekmek ulaştırılıyor. Yüzlerce ekmeğin dağıtıldığı projeye Ereğli halkının büyük destek verdiği belirtildi.

Ereğli’ de faaliyet gösteren bazı ekmek fırınları ortaklaşa düzenledikleri askıda ekmek uygulaması ile muhtar ve mahalle halkının belirttiği ailelere ekmek yardımı yapıyor. Her gün yüzlerce ekmeğin dağıtıldığı projeye Ereğli halkının desteği oldukça fazla olduğu belirtilirken, askıda ekmek olmaması durumunda ise fırın sahipleri kendi imkânlarını kullanarak ekmek dağıtımına devam ediyor. Uygulamaya uzun süredir destek veren fırın sahiplerinden Hulusi Çetinkaya, uygulamanın fırınları hizmet verdiği sürece devam edeceğini söyledi. Çetinkaya konuşmasında, "Muhtarlarla yaptığımız görüşmelerde belirlenen ailelere ekmek yardımında bulunuyoruz. Aileler bizlere geliyor. Askıda ki ekmeklerden her gün iki ya da 3 tane ekmeklerini bizlerden alıyorlar. Askıda ekmek biterse dahi biz yardım etmeye devam ediyoruz. Askıda ki ekmekler vatandaşlarımızın yardımları tarafından birikiyor. 3 ekmek alan vatandaşımız iki ekmek de askıya alıyor. Onların yardımlarına bizler sadece aracılık ediyoruz." dedi.

Bir diğer ekmek fırını sahibi Hasan Özbek ise hazırladıkları tabelada, "Kendine alırken, bir ekmek de ihtiyaç sahibine al. Biz Senin adına verelim" yazısı ile vatandaşların yardımlarını topladıklarını söyledi. Özbek konuşmasında, şöyle konuştu: "Vatandaşlarımızın yaptığı yardımları askıya alarak mahallemizde ve çevremizde bulunan ihtiyaç sahiplerine ekmekleri ulaştırıyoruz. Günde en az 30 ekmeği ihtiyacı olan ailelere ulaştırıyoruz. Kendi bütçemizden de katkımız oluyor."

Editör: TE Bilisim