YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Muş'ta Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına Muş'ta 709 salonda toplam 8 bin 375 öğrenci katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan 2 öğrencinin hastalığı nedeniyle evde sınava girdiğini söyledi.

27-28 Nisan 2016 tarihlerinde yapılan TEOG sınavlarının ilk oturumu bugün saat 09.00’da başladı. Sabah erken saatlerinde okullarında hazır bulunan öğrenciler güvenlik kontrolünden geçirilerek dersliklerine alındı.

Sınav öncesi okullarda incelemelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, sınavların sorunsuz bir şekilde başladığını söyledi.

Muş Valiliği kararıyla 20 okul öğrencisinin 75 araç ile yakın okullara taşınarak sınavlara girdiğini ifade eden Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “709 salonda 8 bin 375 öğrencimiz sınava girmektedir 2 öğrencimiz hastalığı sebebiyle evinde sınava almaktayız. Bunun yanında da 20 okulumuzda güvenlik nedeniyle, valiliğimizin onayıyla değişik yakın okullarda sınava aldık. Tüm bu öğrencilerimiz ve sınavda görevli arkadaşlarımızı 75 araçla taşımaktayız her aracımızda, sandıkları taşıdığımız araçlarda da hem güvenlik görevlisi, hem kurye bulunmaktadır, mühürlü sandıklarda taşınmaktadır. 75 araçla taşıdık her hangi bir problem olmadı sınavları başattık.”

TEOG sınavı için gerekli tüm tedbirlerin alındığının altını çizen Arslan, “Yine aynı şekilde sorular gidip öğrencilerimiz sınava girdikten sonra aynı kurye araçlarla tekrar soru kitapçıklarımız sandıklara konulup, mühürlenerek tekrar taşınmaktadır. Jandarma bölgesinde jandarma komutanlığımız, emniyet bölgesinde il emniyet müdürlüğümüz tarafından gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır herhangi bir problem yaşanmamaktadır” dedi.Cihan

Editör: TE Bilisim