Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Adıyaman İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, 2013 yılının ilk toplantısında Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında bir araya geldi. Adıyaman Valiliği'ndeki toplantıda kurul üyeleri, ilde istihdamın geliştirilmesi ve işsizliğin önlenmesine ilişkin faaliyetlerle aktif işgücü programlarının belirlenmesi, ildeki istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesine yönelik çalışmaları değerlendirdi.

        Toplantıya Vali Yardımcısı Levent Öztin, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Salman, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Emin Yücekaya, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan, Petrol-İş Sendikası Başkanı Zeynal Eroğlu, İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları Müdürü Hüseyin Kızılgül ve ilimizde ihracat yapan firmaların temsilcileri ile diğer ilgililer katıldı.

        Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Emin Yücekaya, toplantıda 2012 yılı içerisinde yapılan faaliyetler ile 2013 yılında yapılacak çalışmaları slayt gösterisi eşliğinde kurulun bilgisine sundu.

        Toplantıda konuşan Vali Mahmut Demirtaş ise 2012 yılında 57 adet Toplum Yararına Çalışma Programı'nda (TYÇP) 2 bin 293’ü erkek ve 296’sı kadın olmak üzere toplam 2 bin 589 kişinin istihdam edildiğini belirtti. Geçen yıl TYÇP kapsamında gerçekleştirilen 141 faaliyete 4 bin 410 kişinin katıldığını ve bu kursların toplam bütçe tutarının 20 milyon 785 bin 887 TL olduğunu belirten Demirtaş, bu yıl da benzer programlar düzenleneceğini aktardı.

        Adıyaman’da ihracat yapan ATS Trafo, Kurtoğlu Mobilya ve MSG Göksu Metal’den oluşan 3 ihracatçı firma temsilcisi de toplantıda ihracat deneyimlerini kurul üyeleri ile paylaştı.

        Toplantıda ayrıca, TÜSİAD Uluslararası Koordinatörü ve Paris Bosphorus Enstitüsü Başkanı Dr. Bahadır Kaleağası, Dijital Platform üzerinden toplantıya katılarak, Kurul üyelerine Avrupa Birliği-Türkiye ekonomik ilişkileri, küresel ekonominin seyri ve KOBİ kültürü konularında 10 dakikalık bir sunum yaptı.

Editör: TE Bilisim