Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Cumhuriyetin demokrasi ile güçlendirilmesi; öğrencilerin yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması amacıyla yapılan Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçimi Gümüşhane Rehberlik Araştırma Merkezi salonunda yapıldı.
İl Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimi İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından seçimi yönetecek Divan Kurulunun oluşturulmasıyla başladı.
Merkez ve ilçelerden toplam 30 öğrencinin katıldığı İl Öğrenci Meclisi’nin seçiminden önce konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fazlı Andiç: “Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi; öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması, katılımcı olma, iletişim kurabilme demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılmasını amaçlamaktadır.” dedi.
İl Öğrenci Meclisi Başkanlığı için Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Yusuf Acar, Dumlupınar Ortaokulu Öğrencisi Hazal Rana Şahinöz, Kelkit Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Selvihan Ayaz ve Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Özdoğan Kartal aday oldu.
30 kişilik İl Öğrenci Meclisini oluşturan öğrenciler kullanılan oylar sonunda Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Yusuf Acar Öğrenci Meclis Başkanı seçildi.
Yönetim Kurulunda Şiran Fatih Sultan Mehmet Çok Programlı Lisesi öğrencilerinden Mikail Demir , Köse İMKB Çok Programlı Lisesi öğrencilerinden Fatih İleri, ve Kürtün İMKB Atatürk Çok Programlı Lisesi öğrencilerinden Ömer Düzgün katip üye olarak yer aldı.
Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçimine İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fazlı Andiç, Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nihat Olgun, Türk Telekom Fen Lisesi Müdürü Mehmet Akif Odabaş, İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Eyyüp Zengin, İlçe okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Editör: TE Bilisim