MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
İlim Yayma Cemiyeti Bahçe Şube Başkanı Yüksel Korkmaz ve Yönetim Kurulu üyeleri ,Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah’ı ziyaret etti. Başkan Yüksel Korkmaz, cemiyetleri adına, Vali Cerrah'a Bahçe ilçesinde eğitime yaptığı katkılar nedeniyle şükran plaketi sundu.

    Başkan Yüksel Korkmaz, Vali Celalettin Cerrah’a Osmaniye ve ilçelerine yaptığı hizmetler için teşekkür etti. Bahçe ilçesine 11 derslikli bir İmam Hatip Lisesi bulunduğunu, 400 öğrencileri olduğunu söyleyen Yüksel Korkmaz, “İlçemizde İmam Hatip Lisesi'ne çok talep var. Derslik sayımız az olduğu için gelecek yıllarda öğrenci alma şansımız olmayacak. Bu nedenle okul binasına ihtiyacımız var. Bu konuda desteğinizi bekliyoruz.” diye konuştu.

    Vali Celalettin Cerrah, 2013 yılı yatırım programında Bahçe İmam Hatip Lisesi'nin yer almadığını ifade ederek, “Bildiğiniz gibi okullarımızın bir kısmını devlet ödeneği ile bir kısmını da hayırseverlerimizin katkıları ile yaptırıyoruz. Eğer bir hayırseverimiz Bahçe ilçemize İmam Hatip Lisesi yaptırmak isterse okulumuzu yapabiliriz.” diye konuştu.

    Cerrah, sözlerinin devamında 11 derslikli İmam Hatip Lisesi'nin yanına ek bir bina yapılabileceğini ve daha sonraki yıllarda da ayrı bir okul binası inşa edilebileceğini kaydetti.

    Okul konusunda her zaman çözüm bulacaklarını da vurgulayan Vali Cerrah, “Devletimizin ödenekleri ile 81 ilde ve ilçelerinde elbette okullar yapılır. Ülke çapında acil olarak okul ihtiyacı olan çok sayıda il, ilçe ve köy var. Tüm hizmetleri devlet beklememek lazım. Hayırsever vatandaşlarımızın da ülkemiz için çocuklarımız için bu hizmetlere katkıda bulunması gerekiyor. Bu nedenle okullarımızın bir kısmını hayırseverlerimiz yaptırıyorlar. Böylece okul ihtiyacımızı hem devlet ödenekleri hem de hayırsever katkılarıyla hızlı bir biçimde karşılıyoruz.” diye konuştu.

    Ziyaretin devamında Başkan Yüksel Korkmaz, cemiyetin faaliyetleri hakkında Vali Cerrah’a bilgi verdi.

Editör: TE Bilisim