Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Gümüşhane İl Genel Meclis Başkanı Şerif Bayraktar’ın, “Gümüş Otel” ile ilgili olarak yapılacak tasarrufun ne olması gerektiği konusunda İl Genel Meclisi’nin 2016 Temmuz ayı toplantısında “Konunun kamuoyunda tartışılmasın istiyoruz” açıklaması üzerine Gümüşhane Kent Konseyi ilk görüş bildiren kuruluş oldu.

Kent Konseyi Yürütme Kurulu 15 Temmuz tarihinde konu ile ilgili olarak aldığı tavsiye kararını Gümüşhane İl Genel Meclisi’ne ve Gümüşhane Belediyesi’ne göndererek görüşlerini bildirdi. Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun Gümüş Otel’le ilgili oy birliği ile oluşturduğu görüşler şöyledir:

Gümüş Otel mevcut haliyle kalabilir. İşletmesi Özel İdarece veya tekrar üçüncü şahıslar tarafından yapılabilir.
Gümüş Otel, mevcut haliyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilerek Öğretmenevi olarak kullanılabilir.
Gümüş Otel’in var olan binası yıkılacak ise; bu binanın yıkımı sonrası bu alanda yapılaşma olmamalıdır. Burası yeşil alan olarak kalmalı ve “Kent Parkı” yapılmalıdır. Modern kent anlayışında insanların rahatça dinlenebileceği, açık alan vizyonu çok önemli bir yer tutmaktadır. Otel binası yıkıldıktan sonra; ilgili alanın tamamı 2 bin 665 metrekarelik alan yeşil alan – park yapıldıktan sonra, bu alanın altına iki kat otopark konulabilir.
Gümüş Otel’in binası ve park - bahçesi yeni bir yapılaşma için üçüncü şahıslara satılmamalıdır.
Gümüşhane İl Özel İdaresi de, mevcut binayı yıkarak yeni bir yapılaşma yapmamalıdır.
Gümüşhane gibi, iki dağ arasında sıkışan ve insanların oturup, dinlenebileceği park alanlarının çok az olduğu bir kentte kentin açılımını sağlayacak bir önemli alana yeni yapılaşma düşünülmemelidir.

Konu ile ilgili olarak; Kent Konseyi Görüşünün Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanlığı’na ve Gümüşhane Belediye Başkanlığı Belediye Meclisine gönderilmesine, Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bilgi verilmesine oy birliği ile karar verildi.
Cihan

Editör: TE Bilisim