ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Adana Sarıçam’da madde bağımlılığını önleme amaçlı yapılan çalışmalar kapsamında ilköğretim ve lise öğrencileri yöneticilerle röportajlar yapıyor.

Okulların Yeşilay kulüplerinin üyesi öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci’yi ziyaret ederek, belediyenin madde bağımlılığıyla ilgili çalışmaları ve katkıları hakkında bilgi aldı. Çeaş ve Erdoğan Şahinoğlu ilköğretim okulları Yeşilay kulüplerinin öğrencileri, Başkan Zenbilci’ye madde, internet ve televizyon bağımlılığı hakkında düşüncelerini sordu.

Başkan Zenbilci, gelecek nesillerin daha iyi yetişmesi için her türlü madde bağımlığından uzak tutulmasının çok önemli olduğunu kaydetti. Zenbilci, “Gençlik geleceğimizdir. Gençliğimizi sağlıklı yetiştiremediğimiz takdirde geleceğimiz güvende olmaz. Bu nedenle hem yöneticilere, hem eğitimcilere hem de sizlere çok önemli görevler düşüyor. Okulların Yeşilay kulüplerinde görev alan sizler öncelikli olarak arkadaşlarınıza sahiplenmeniz gerekiyor.” dedi.

Öğrencilerin internet ve televizyon bağımlılığı hakkındaki sorularına da cevap veren Başkan Zenbilci, “Teknoloji faydalı kullanıldığı takdirde büyük bir kolaylık ve nimet. Ancak bu teknolojinin zararlı yönlerini öne çıkartan çıkar grupları var. Bunlar da kendi zararlı faaliyetlerini buralardan yürütüyorlar. Bu nedenle internet bağımlılığı gibi özellikle kötü alışkanlıklar kazandıran oyunlardan, filmlerden uzak durmalıyız. Bu alışkanlıklardan kurtulmak için gerektiğinde psikolojik destek alınmalı.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim