Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Yeni doğan bebeklerde uygulanan işitme tarama testi artık ilkokul birinci sınıflarda da uygulanacak. Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Cumhuriyet Üniversitesi İlkokulu’nda başlayan uygulama il genelindeki 8 bin 500 ilkokul birinci sınıf öğrencisinin eğitim gördüğü 16 ilçeye yayılacak.

Cumhuriyet Üniversitesi İlkokulu’nda başlayan uygulama öncesi açıklamada bulunan Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, uzun bir zamandır yeni doğan bebeklerde yaptıkları işitme tarama testlerini bundan böyle ilkokul 1. sınıflarda da başlatacaklarını vurgulayarak, “Sivas’ta 8 bin 500 ilkokul 1. sınıf öğrencisini işitme tarama testlerine tabi tutacağız. Çok önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Çünkü işitme kaybının çocukların gelişiminde ve okul başarısında çok önemli bir yer tuttuğunu bilerek yola çıkıyoruz. Onların bir işitme problemi varsa bunun erken dönemde teşhis edilmesi ve önlem alınması, o yavrularımızı geleceğe daha iyi hazırlanmasında çok önemli bir rol üstlenecektir. Bu amaç için burada Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ilk adımı atıyoruz be önemli bir işlevi üstleniyoruz. Bu taramaları merkez ilçeyle birlikte 16 ilçede yapacağız.” diye konuştu.

Çocuklarda bir işitme sorunu olursa hemen hastanede Kulak Burun Boğaz servislerine göndereceklerini kaydeden Sağlam, “Uzman doktor konuyla ilgili problem tespit ederlerse teşhise yönelik bir tedavi uygulayacak. Bu yaşta çocukların işitme problemi tedavi edilebilir, biz erken teşhis için çabalıyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim