BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Bitlis’te faaliyet gösteren İnci Hanımlar Derneği tarafından öğrenciler yararına kermes açıldı. Bitlis Fatiha Yokuşu yanında açılan kermes bir hafta süreyle açık kalacak.

Kermesin açılışını yapan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul’un eşi Emine Yurdakul, kermesin hayırlara vesile olmasını diledi, stantları gezdi.

Ev yemekleri ve çeyiz ürünlerinin de satışa sunulduğu kermese Bitlisliler yoğun ilgi gösterdi. Kermese katılan vatandaşlar, ev yemekleri ve tatlı çeşitlerinden yiyerek fakir öğrencilere katkı sağladı.

Kermesin bir hafta devam edeceğini belirten İnci Hanımlar Derneği Başkanı Aytaç Öndül, elde edilecek gelirlerin öğrenciler yararına kullanılacağını söyledi.

Kermesteki ürün fiyatlarının uygun olduğunu belirten Öndül, "Öğrencilere yardım yapmak isteyip de fırsat bulamayan bütün vatandaşlarımızı kermesimize davet ediyoruz. Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz bu etkinliğe insanlarımızın ilgi göstermesi bizleri çok mutlu ediyor." diye konuştu.

Elde edilen gelirle, daha önce belirlenen ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vereceklerini söyleyen Öndül, "Kermesimizin gıda bölümünde Bitlis’e has yöresel yemekler, giyim bölümünde ise çocuk ve yetişkinler için giysiler bulunmaktadır. Herkesi bu hizmete ortak olmaya davet ediyoruz." dedi.

Editör: TE Bilisim