Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Bursa'nın İnegöl ilçesinde, belediye tarafından mikro kredi ofisi açıldı. Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi'ndeki ofisi tanıtan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sistemin girişimci Türk kadınının üretkenliğini arttırmak için uygulandığını, faiz içermeyerek hizmet bedeli karşılığında tamamen güvene bağlı işlediğini kaydetti. Mikro krediden faydalanan İnegöllü hanımların, daha önce Bursa ve mikro kredinin olduğu Yenişehir gibi diğer şubelerden de aldığını belirten Aktaş, “Hizmeti bayanlarımızın ayağına getirdik. İnegöl Şubesi, Yenişehir Şubesi'nden 150 üye devraldı. Bir ayda 215 üyeye ulaşıldığı ve toplam 90 bin lira kredi dağıtıldı." dedi.

Başkan Aktaş, mikro kredi üyesi olmak isteyen hanımların öncelikle beş kişilik bir grup oluşturması gerektiğini belirterek, “Uzmanlarımız, evlere gidip bilgi ve eğitim veriyor. Bunun akabinde anlaşma yapılıyor ve 46 haftalık kredi veriliyor. 100 ile bin lira arasındaki krediler, üretken bayanlarımızdan 46 haftada yine evlerine gidilerek tahsil ediliyor.” şeklinde konuştu. Akman, İnegöl Şubesi'ne bağlı olarak mahalle ve köylerde 14 merkezle hanımların oluşturduğu 41 grup olduğunu sözlerine ekledi.

Mikro Kredi İnegöl Şube Sorumlusu Gamze Akman ise bütün finansman desteğinin Bursa İl Özel İdaresi tarafından karşılandığını söyledi.

Editör: TE Bilisim