Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
İnegöl Belediyesi tarafından dershaneye gidemeyen lise öğrencilerine üniversiteye hazırlık kitabı dağıtıldı. "Ülke ve milletlerin kalkınması hiç şüphesiz eğitimle olmaktadır." diyen Aktaş, 5 öğrenciye de şahsı adına burs sözü verdi.

Her yıl binlerce öğrencinin, hayallerine kavuşmak için üniversite sınavlarına hazırlık yaptığını kaydeden Başkan Aktaş konuşmasını şöyle sürdürdü, "İyi bir gelecek sunmak için bazı aileler çocuklarını dershanelere yazdırıyor, bazıları koleje gönderiyor bazıları ise özel öğretmenler tutuyor. Bütün bunların yanında başarılı olup da özel öğretmen tutulamayan, kolej ya da dershaneye gidemeyen, hatta bir hazırlık kitabı alıp da üniversiteye hazırlanamayan onlarca zehir gibi, zıpkın gibi başarılı öğrencilerimiz de var. İşte bunlara da yerel idare olarak biz sahip çıkıyor, İnegöl Belediyesi olarak bu yavrularımızın hayallerine ulaşmalarında aracılık ediyoruz." dedi.

İnegöl Belediyesi olarak ilçedeki bu tür öğrenciler için bir proje geliştirdiklerini kaydeden Aktaş, matematik, geometri, dil anlatımı, fizik, kimya, biyoloji, tarih, felsefe, edebiyat ve coğrafya derslerini içeren 550 takım konu anlatımlı test kitabı; yani LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) ve YGS (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) için hazırlık kitapları bastırdıklarını söyledi.

14 LİSEDE DAĞITILACAK

Yerel Yönetimler Eğitim Derneğince hazırlanan kitapların basımı gerçekleştirilmeden önce, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bir komisyon oluşturmasını isteyerek bu komisyonca kitapların incelenmesini sağladıklarını da belirten Başkan Aktaş, sayısal, sözel ve eşit ağırlık bölümlerine göre hazırlanmış, müfredata ve sınav içeriğine uygun olan konu anlatımlı test kitaplarını komisyon üyelerinin onayladığını ve ilçedeki 14 lisede dağıtımının yapılmasına uygun olduğuna karar verdiklerini söyledi.

Ülkenin kalkınmasında, görev alacak bireylerin yetişmesi ve daha iyi yerlere gelmesi için Üniversite Hazırlık Kitapları projesinin ilk dağıtımını yapmak adına Nene Hatun Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde bulunduklarını belirten Aktaş, şunları söyledi: "Okullarında başarılı olup da imkân darlığından dolayı üniversiteye hazırlıkta zorlanan liseli öğrencilerimizin bir nebze de olsa bu sıkıntısını gidermenin mutluluğu ile ben tüm öğrencilere derslerinde üstün başarılar diliyor, lise son sınıf öğrencilerine de üniversite yolunda emin adımlarla ilerlemeleri çağrısında bulunuyorum."

Editör: TE Bilisim