LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Bursa’nın İnegöl ilçesinde Sivil Toplum Platformu tarafından başlatılan ve İnegöl Belediyesi'nin destekleriyle hayata geçirilen Suriye’ye yardım kampanyasının ilk TIR’ı, toplanan malzemeleri sahiplerine ulaştırmak üzere yola çıktı.

        TIR yola çıkarken konuya ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Suriye’de bir insanlık dramı yaşandığına dikkat çekti. “Yaşanan bu insanlık dramına maalesef tüm dünya sessiz kalmaktadır.” diyen Şahin, “Sessizliğin sesi olarak ülkemiz; Sureye konusunda gerekenleri hakkıyla yapmakta ve bu da diğer dünya devletlerine örnek olmaktadır.” dedi.

        Şahin, yaklaşık iki yıldır bir taraftan savaşın acımasız yüzüyle diğer taraftan açlık, sefalet ve soğuk gibi insanın dayanma ve tahammül gücünü yok eden ve tüketen acılarla yüz yüze kalan Suriyeli mazlumların, her türlü maddi ve manevi yardıma muhtaç durumda olduklarına dikkat çekti. Şahin, duyarsız kalınmaması gereken bu insanlık ayıbının biran önce son bulması dileğiyle, İnegöl Sivil Toplum Platformu ve İnegöl Belediyesi olarak bir yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

        “Ölüm dâhil her türlü zulme uğrayan kardeşlerimiz için neler yapabiliriz bunun derdi içerisindeyiz.” ifadelerini kullanan Şahin, “Bu yardım kervanına giyim, kıyafet noktasında destek veriyoruz. Çünkü önümüz kış ve birçok Suriyeli mazlum, iç savaştan değil kışın zorlu şartlarından ve buna bağlı olarak ortaya çıkan hastalıklardan ölecek. Bunun bir nebze önüne geçebilir, bir can dahi kurtarabilirsek hepimiz çok mutlu ve bahtiyar olacağız.” dedi.

        Bu kampanyada Umuteli Sosyal Yardım Merkezi'nce; yetişkin ve çocuk giyimi olmak üzere iki kategoride ayni yardım hazırladıklarını söyleyen Şahin, “1034 parça muhtelif giyim eşyası, çoğunluğu çocuk ve bayan giyim olmak üzere 50 koli olarak düzenlendi. Suriye’ye giden yardımlarda bir karışıklık olmasın, dağıtımı daha kolay olsun diye de kolilerin üzerine içerisinde ne olduğu ile alakalı etiketler yapıştırıldı.” diye konuştu.

        İNİYAD Başkanı Halil İbrahim Zengin ise İnegöl’deki 15 sivil toplum kuruluşu ile Suriye Platformu'nu oluşturduklarını belirterek, “Suriye’ye ilk yardım kamyonumuzu gönderiyoruz. İçerisinde oradaki vatandaşlarımızın yaralarına merhem olacak gıda ve giyim malzemeleri var. Bu manada İnegöl Belediyesi’ne ve 15 sivil toplum kuruluşuna teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim