Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi başkanlığına Aysın Yılmaz seçildi. Disiplin Kurulu’nun Başkan Ahmet Baştürk’ün tüm yetkilerini donduran kararı sonra tartışmalı hale gelen konsey genel kurulu Pazar günü yapıldı. Üç başkan adayından Akmen Sıtkı kongreye katılmazken, Ahmet Osam son anda çekildiğini açıkladı. Tek aday olan Aysın Yılmaz oy çokluğu ile Konsey’in yeni dönem başkanı oldu.

İki yılı aşkın süredir genel kurulunu yapamayan İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi, Pazar günü Hornsey Atatürk Okulu’nda yapılan genel kurul ile yeni dönem yönetim kurulunu seçti. İstiklal marşının okunmasının ardından ölümünün birinci yılında KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve şehitler için sagı duruşu yapıldı. Kongreye tek aday olarak giren Aysın Yılmaz oybirliği ile başkan seçildi.

KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı’nın ilk bölümünde hazır bulunduğu genel kurulda Dr. Özkan Hıfsf’nun önerisi ile Divan Başkanlığına Zeka Alsancak seçildi. Divan Sekreterliklerini Özlem Engür ile Mehmet Reşat’ın yaptığı genel kurulda, konsey üyesi derneklerden Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu adına genel kurula katılan Ahmet Havalı, kongrenin tüzüğe aykırı olduğunu belirterek, geçerli olmayacağını ve yapılmaması gerektiğini söyledi.

Genel kurula katılan derneklerin yoklaması ve delege tespitinden sonra, üyelik için müracaat eden dernekler genel kurulda oylandı.

Divan Başkanı Zeka Alsancak, eski disiplin kurulu başkanı Dr. Özkan Hıfsı’ya söz vererek tüzük ve kongreye gelen süreç ile son disiplin kurulu kararı hakkında genel kurulu bilgilendirmesini istedi.

Dr. Hıfsı 2010 yılından yapılan kongre sonrası eski başkan Ahmet Baştürk’ün geçen iki buçuk yıl boyunca yönetim kurulunu toplayamadığını hatırlatarak, disiplin kurulunun uyarıları üzerine Ahmet Baştürk’ün mevcut yönetim kurulu ile çalışamayacağını bildirdiğini hatırlattı. Tüzük gereği yapılması gereken genel kurulun da bugüne kadar yapılamadığını anlatan Hıfsı, müteaddit defalar Başkan Baştürk’e tüzük kurallarının hatırlatılmasına rağmen bunların uygulanmaması ve üye dernek yöneticilerinin şikayetleri üzerine disiplin kurulunun toplanarak, yine tüzük gereği Ahmet Baştürk’ün yetkilerinin dondurulduğunu ve bu kongrenin toplandığını kaydetti.

Hıfsı, “Konsey Genel Kurulu 2010 Haziran ayından bu yana yapılmadı. Tüzük gereği her yıl yapılması gerekiyordu. Disiplin Kurulu, tüzüğün yürütülmesinden sorumlu olduğu için Başkan Ahmet Baştürk’e uyarılarımızı yaptık. 7 Aralık’ta seçime gidileceğini duyurdu, ancak bu üyelere tüzük gereği olarak bildirilmedi. Biz de başkanın yetkilerini durdurucu kararı almak zorunda kaldık.” diye konuştu.

OYA TUNCALI HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ

Kongreden ayrılmadan önce kısa bir konuşma yaparak genel kurula katılanlara hitabeden KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, Konsey’in otuz yıl önce kurulduğunu ve Kıbrıs Türk davasına önemli hizmetleri olduğunu hatırlatarak, İngiltere’de yaşayan Kıbrıs Türk toplumunun önemli üst kuruluşu olan Konsey’in yaşaması ve yaşatılmasının önemine dikkat çekti. Yeni dönemde görev alacak yönetim kurulana başarı ve kongrenin hayırlı olması dileğinde bulundu.

FAALİYET VE MALİ RAPOR AKLANAMADI

Divan başkanı Zeka Alsancak, tüzük ve kongre gündemine göre önceki dönemin faaliyet raporu ile mali raporunun genel kurulda oylanması gerektiğini hatırlatarak, eski başkan ve yönetim kurulunun faaliyet raporu ile mali raporu hazırlamaması nedeniyle oyalanamayacağını belirtti. Her iki raporun yeni seçilecek yönetim kurulu tarafından, eski yönetimden istenmesine karar verilirken, faaliyet ve mali raporların alınmasının ardından tekrar olağanüstü kongreye gidilmesi de oy birliği ile kabul edildi.

AYSIN YILMAZ TEK ADAY OLARAK SEÇİME GİRDİ

Divan tarafından yeni dönem başkanlık için Akmen Sıtkı, Amet Osam ve Aysın Yılmaz’ın aday alduğunu açıkladı. Akmen Sıtkı kongreye gelmediği için; Osam ve Yılmaz kendilerini tanıtan ve konsey ile ilgili düşüncelerini açıklayan birer konuşma yaptılar.

Ahmet Osam adaylıktan Aysın Yılmaz lehine çekildiğini açıkladı. Yapılan oylamada Aysın Yılmaz yeni dönem konsey başkanı seçilirken, yönetim ve diğer organlar ise şu isimlerden oluştu: Çetin Ramadan, Ertuğrul Mehmet, Leyla Kemal, Arife Rıdvan, Tevfik Zekai, Mustafa Kureysi; Yedek Üyeler, Semahat Mustafa, Mehmet Reşat ve Ahmet Çağaçar. Disiplin Kurulu, Dr. Özkan Hıfsı, Dr. Tahsin Bilginer, Necati Sağer, Ahmet Nazım, Tuncel Nalbantoğlu, Pelin Değirmencioğlu, Kerim Kağan. Denetleme Kurulu Üyeleri, Esat Davut, Fikret Derviş ve Türker Çakıcı.

Uzun yıllar İngiltere Türk kadınları Yardım derneği yöneticiliği ve 2000-2002 yıllarında İngiltere’deki Uluslararası Kadınlar birliği başkanlığı da yapan Aysın Yılmaz ile yönetim kurulu üyeleri, genel kurula katılan delegeler tarafından tebrik edildi ve başarı dileğinde bulunuldu.

Editör: TE Bilisim