BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
İnönü Üniversitesi ile İran'ın Hemedan eyaletindeki iki üniversite arasında 'Bilimsel İşbirliği' ve 'Mevlana Değişim Protokolü' imzalandı.

Dânişgâh-ı Bû-Alî Sînâ (Bu-Ali Sina University) ile Dânişgâg-ı Ulûm-ı Pezişgî vu Hıdemât-ı Bihdâştî-Dermânî-i Ostân-ı Hemedân (Hamadan University of Medical Sciences) rektörlerinin de aralarında yer aldığı İranlı heyet, İnönü Üniversitesi'ne gelerek bilimsel iş birliğinin yanı sıra öğrenci ve öğretim üyesi değişimini içeren konularda da görüşmelerde bulundu. Yapılan görüşmelerin neticesinde taraflar arasında karşılıklı olarak ikili protokoller imzalandı.

Senato Salonu'nda gerçekleştirilen protokol imza törenine İnönü Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Bu-Ali Sina Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansour Gholami, Hemedan Tıp ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyed Habibollah Mousavi Bahar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Davut Özbağ, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, Bu-Ali Sina Üniversitesinden Dr. Yousef Aram ile Dr. Hossein Hajiaghaalizadeh katıldı. Törende Yabancı Diller Yüksekokulu Farsça Okutmanı İsmail Söylemez de tercümanlık yaptı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Bu-Ali Sina Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansour Gholami, Hemedan Tıp ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyed Habibollah Mousavi Bahar, üniversiteler arasında ikili olarak imzalanan 'Bilimsel İşbirliği Protokolü' ve 'Mevlana Değişim Protokolü'nün önemine değindiler. Rektörler, konuşmalarında, imzalanan bu protokollerle hem ülkelerin hem de üniversitelerin daha çok yakınlaşacağını söyleyerek, ortak araştırma projelerinin yürütülmesi, akademik bilgi ve materyalin paylaşımı ve öğrenci değişimi noktasında yapılan işbirliğinin sevindirici olduğu söylediler.

Konuşmalardan sonra İnönü Üniversitesi ile iki İran üniversitesi arasında ayrı ayrı 'Bilimsel İşbirliği Protokolü' ve 'Mevlana Değişim Protokolü' imzalandı. İmza töreninin sonunda İran Bu-Ali Sina Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansour Gholami ile Hemedan Tıp ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyed Habibollah Mousavi Bahar, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'e yanlarında getirdikleri ülkeleri ve üniversitelerine özgü çeşitli hediyeler takdim ederken, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik de konuklarına porselen fincan takımı ve kayısı paketi hediye etti.

Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum'un eşlik ettiği ve Yabancı Diller Yüksekokulu Farsça Okutmanı İsmail Söylemez'in de tercümanlık yaptığı konuklar, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi, Turgut Özal Tıp Merkezi, Karaciğer Nakli Hastanesi, Diş Hekimliği Hastanesi, Güneş Enerjisi Santrali, Bilgeler Yolu ve Kalegöl Otel'i gezdiler. Ziyaretlerde Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi hakkında Prof. Dr. Serkan Polat, Tıp Fakültesinde uygulanan Tıp Eğitimi Modeli hakkında Dekan Vekili Prof. Dr. Üner Kayabaş, TÖTM hakkında Başhekim Vekili Doç. Dr. Dinçer Özgür, Karaciğer Nakli Hastanesi hakkında Karaciğer Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz konuk heyete bilgi verdi. Konuklara daha sonra Arslantepe Höyüğü, Ulu Cami ve şehir merkezi gezdirildi.
Cihan

Editör: TE Bilisim