Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Malatya Parçikanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mümtaz Kaplan, Avrupa ile Asya kıtaları arasındaki en önemli güzergâh olan tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan Sarıçiçek Yaylası yollarının düzenlenmesini istediklerini belirtti.

        Parçikanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği genel kurulu yapıldı. Akpınar’daki dernek binasında tek listeyle gerçekleştirilen kurulda, başkanlığa mevcut başkan Mümtaz Kaplan, yeniden seçildi. Kaplan başkanlığındaki yönetim kurulu; Bayram Demez, Hasan Karabulut, Abdullah Demez, Mahmut Kaplan, Vahap Daşan, Hasan Demez, İsmail Sarı, Ali Yeşilova, Mehmet Ateş ve Muharrem Kapusuz’dan oluştu.

        Mümtaz Kaplan, yaptığı açıklamada, başkanlığa seçilmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Yeni yönetim kurulu üyeleriyle Parçikan Derneği üyeleri ve köylerinin sorunlarına çözüm bulmaya çalışacaklarını belirten Kaplan, öncelikle yüzlerce küçükbaş hayvanın otlatıldığı tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan Sarıçiçek Yaylası yollarının düzenlenmesini istediklerini söyledi.

        Yolun onarılması için ilgili kurumlara durumu yazıyla bildirdiklerini anlatan Kaplan, “İl Özel İdare Genel Sekreterliği'ne geçtiğimiz yıl 22 Mart tarihinde dilekçe yazdık. Bu dilekçede yayla yollarının onarılmasını istedik. Çünkü gerçekten ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Taşatan, Hotar, Handeresi, Deliklitaş, Ovacık, Hırsıztepesi, İnekderesi, Bozarmut ve Çanakçı köylerini birbirine bağlayan, daha sonra Sarıçiçek yaylasına ulaşan, yüz yıllar boyunca Avrupa ve Asya arasında ticaretin geçiş noktası olan İpek Yolu olarak kullanılan bu yolun düzenlenmesi gerekiyor. Bu yol Sultan Murat Caddesi olarak kayıtlarda geçmektedir. Kervanların kullandığı bu yol Sivas'a kadar uzanmakta idi. Bu yol güzergâhının daha kullanışlı ve daha modern bir yapıya kavuşturulması talep ediyoruz.” diye konuştu.

        Dernek olarak dinamik şekilde çalışacaklarını dile getiren Kaplan, “Bir önceki yönetim güzel faaliyetlerini arttırarak devam ettirmiştir. Düğün ve cenazelerde kullanılmak üzere 200 sandalye ve yeteri miktarda masa alınmış, üyelerden herhangi bir ücret alınmamıştır. Yine düğün ve cenazelerde kullanılmak üzere 100 metrekare çadır tahsis edilmiştir. Köyümüzün en önemli sorunlarından biri olan kanalizasyon yapımı için İl Özel İdare Genel Sekreterliği'yle defalarca görüşüldü, dilekçeler yazıldı, kanalizasyonun ve köy yolunun yapılacağı bildirildi, kanalizasyon yenilendi. İlgili dilekçeler ve cevabi yazılar derneğin yasal internet sitesi olan www. parcikan.org.tr adresinde detaylı yayınlandı. Yine köyümüzün bozuk olan yolu İl Özel İdare Genel Sekreterliği'ne gerek yazılı gerek sözlü olarak bildirildi, hem Bozburun köyü hem de Çöllüğün mezrası yolu onarıldı. Parçikanlılardan vefat edenler kısa mesaj ile dernek üyelerine bildirildi.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim