Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhlis Özkan, “İş endişesiyle öğretmen olmak, öğretmenliği sadece ekmek kapısı olarak görmek yanlış” dedi.

Türk ocağı Bursa Şubesi tarafından Dede Efendi Salonu’nda düzenlenen “İlk Öğretimden Yüksek Öğretime Türk eğitim Sisteminin Sorunları” paneline UÜ Eğitim Fakültesi’nden Prof. Dr. Muhlis Özkan, Prof. Dr. Sırrı Akbaba, UÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nden Prof. Dr. Filiz Giray ile Yrd. Doç. Dr. Rahşan S. Çetinkaya konuşmacı olarak katıldı. Öğretmenliğin sadece iş endişesiyle seçilmesinin yanlış olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Muhlis Özkan, öğretmen yetiştirme sistemlerinin sık sık değişmesinin sıkıntılı olduğunu söyledi. Özkan şunları kaydetti: “Siz bir mimarı beğeniyorsanız, muhakkak o mimarı yetiştiren insana da bakmak lazım. Öğretmenler bizlerin eseri. Öğretmen yetiştirme sistemi çok sık değişti. Öğretmenlerimiz 1948’den itibaren devlet bütçesinden maaş almaya başladı. Ama bir yanlış da öğretmenliğin sadece bir iş kapısı olarak görmek. Öğretmenlik fiziki ve fikir güçlüğü hatta bir ömrü ister. Sadece para gözüyle öğretmenliğe bakarsanız yanılırsınız.”

Editör: TE Bilisim