MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Tarsus Girişimci İşadamları Derneği (TAGİD) üyelerine yönelik ‘İş Sağlığı ve İş Güvenliği Yasası’ hakkında seminer verildi.

Makine Mühendisi ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Mehmet Akif Erman tarafından verilen seminerde geçen yıl kabul edilen ve kademeli olarak yürürlüğe giren 6331 sayılı kanun anlatıldı.

Erman, söz konusu kanunun ciddi cezai yaptırımlar getirdiğini dile getirerek, işverenlerin, çalıştırdıkları işçilere yönelik güvenlik ve sağlıkla ilgili eğitimler düzenlemekle yükümlü olduğunu ifade etti.

İşçi güvenliği açısından alınacak tedbirlerin can kayıpları ya da sakatlanmaların önüne geçeceğine vurgu yapan Erman, "Yasayla her iş yerine, risk değerlendirme ve analiz raporu hazırlama, iş yeri ve kullanılan cihazlarla ilgili tehlike arz eden unsurları belirleyip uyarı levhaları ve kullanım talimatı bulundurma zorunluluğu getiriyor. Bunu yapmayan iş yerlerine de ciddi cezalar getiriyor." dedi.

TAGİD Başkan Vekili Mehmet Koçak ise iş güvenliği ve işçi sağlığı konularında eğitim çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. İş yerlerinde üretim ve performansın artmasının iş güvenliği ve işçi sağlığı konusunda alınacak tedbirlerin üst seviyeye çıkarılmasıyla mümkün olacağını dile getiren Koçak, benzer etkinlikleri sürdüreceklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim