MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şubesi, ‘İslam’da Ticaret Ahlakı’ konulu bir konferans düzenledi.

Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve Hafız Bayram Genç’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansın açılışında konuşan ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, Müslüman’ın hayatındaki en önemli kavramlardan birinin ‘helal’ olduğunu belirtti. Çalışkan konuşmasına, “Helal ile haramın birbirine karıştığı, faizin bir dünya gerçeği olarak kabul edildiği ve Müslümanlar arasında dahi meşru görülmeye başlandığı bir dönemde, helal lokma çok daha önemli bir hale gelmiştir. Şüphesiz, böyle bir dönemde ‘helal’ kavramını zihnimizde ve gündemimizde canlı tutarak insanlarımızı şuurlandırmak; olayın ahiret boyutunu da hatırlatarak bir bilinç oluşturmak Müslümanların görevidir.” dedi.

Konferansın konuğu Dr. İhsan Şenocak, İslam’da ticaret kavramlarıyla birlikte, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’in İslam inkılabını anlattığı konuşmasında, “İnsanların insanlara taptığı; yeryüzünde zulmün ve nizamsızlığın hüküm sürdüğü; hayatın tüm şubelerinin bir savrulma ve felaket içerisinde olduğu bir dönemde Peygamber Efendimiz (SAV); ilimde, fikirde, harekette, siyasette, içtimai ve iktisadi manada, yeryüzünün en büyük, en adil inkılabını yapmıştır. Onunla birlikte dünya korkudan imana; en çirkinden en güzele dönüşmüştür.” diye konuştu. Şenocak, “İnsanların köle olarak sokaklarda gezdirildiği, hiçbir yaşam hakkı olmadığı ve ne havradan, ne de kiliseden kimsenin yaşananlara karşı çıkmadığı bir dönemde, Mekke’de ve Medine’de Hz. Muhammed (SAV)’in sesi duyuldu.” ifadelerini kullandı.

Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, Dr. İhsan Şenocak’a günün anısı olarak Esma-ül Hüsna tablosu takdim etmesi ile konferans son buldu.

Editör: TE Bilisim