YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Kayseri’de servis aracı sahipleri kendilerine “P” plaka verilmemesi ve yaptıkları müracaatların cevapsız bırakılmasını gerekçe göstererek Kayseri Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı. Araçlarının anahtarlarını belediyeye bırakan araç sahiplerini Belediye Meclis Salonu'na aldıran Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, sorunun çözümü için görüşme yaptı.

Kayseri’de, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME kararı ile öğrenci servislerindeki 'S' plakanın ardından işçi servislerine 'P' plaka zorunluluğu getirilmişti. 12 Aralık 2012 tarihine kadar verilen sürede “P” plaka için başvuralar alınmıştı. Başvuru tarihi ile ilgili kendilerine herhangi bir bilgi verilmediğini ileri süren servis araç sahipleri Büyükşehir Belediyesi önüne yürüdü. Araç sahipleri, Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan aldıkları vergi levhasında yolcu taşıyabileceklerini ifade ediyorlar. Belediye önüne servis araçları ile gelen 100 kadar araç sahipleri, “Biz terörist değiliz”, “Ekmeğimizin peşindeyiz” gibi sloganlar attı. Belediye önünde toplanan araç sahipleri, buradan içeri alınarak belediye meclis salonuna davet edildi.

Salona giren araç sahipleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile görüşmek istedi. Araç anahtarlarını toplayarak buradaki masa üzerine bıraktı. Daha sonra salona Genel Sekreter Mustafa Yalçın UKOME üyeleri ile birlikte gelerek araç sahiplerinin dertlerini dinledi. Yalçın, başkanının yurtdışın da olmasından dolayı gelemediğini ifade ederek, araç sahiplerine söz fırsatı vererek sorunlarını dinledi.

Araç sahipleri, vergi levhalarının 12 Aralık 2012 tarihinden önce olduğunu, sonrasındaki süreçte araçlarının eski olmasından dolayı değiştirdiklerini ifade ederek, “Biz P plaka için başvuru yaptık ve bu bizim hakkımız. Ancak bize aracın tescil tarihinin 12 Aralık 2012’den sonra olduğu söylenerek kabul edilmiyor. Biz hakkımızı istiyoruz. Birileri birine hediye amaçlı araç plakası alıyor. Biz ekmeğimiz için almaya çalışıyoruz” dedi.

Mustafa Yalçın, daha önce öğrenci servisleri, minibüslerin kaldırılması, kale içi esnafının tahliyesi ile ilgili konuların görüşerek tatlıya bağlandığını hatırlatarak, “Konuşarak, dertler söylenerek çözüm üretilir. Biz burada bizleri dinleyerek çözüm üreteceğiz. Ancak olayın detayını sizlerin de bilmesi gerekir. Bu konuda biz sizleri dinlemek için buraya geldik” dedi. Yalçın, “P” plaka ile ilgili alınan kararın UKOME tarafından birçok kurum ve kuruluş üyesinin katılımı ile alındığını söyledi. Yalçın, belirtilen tarih ile ilgili servis araç sahiplerinin hepsinin bilgisi olduğunu ve bu son tarihi değerlendirmiş olmaları gerektiğini anlattı.

Servis araç sahipleri, yaşadıkları sıkıntıları, zabıta ve polis ekiplerinin kendilerine ceza yazdığını ifade ederek, “P” plaka konusunda çözüm istediler.

Editör: TE Bilisim