MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Kaptaş Minibüsleri Kooperatifi'nin müracaatı ile İlçe Trafik komisyonunun Işıklı Birlik Minibüslerinin yol güzergâhını değiştirmesi, minibüs esnafının tepkisine yolaçtı. Işıklı Birlik Minibüsleri sahipleri tepkilerini, anahtarlarını yere atarak gösterdi.

Işıklı-Zindancılar Birlik Minibüsleri Başkanı Şaban Yıldırım; Zindancılar, Işıklı, Tepeören, Abdi Köyü güzergâhını kullanıp, yolcu alabileceklerine dair ellerinde mahkeme kararı olduğunu ifade etti. Yıldırım, "Mahkeme kararına rağmen bize Bakırlık güzergâhını kullanmamız noktasında dayatma yapılıyor." dedi.

Işıklı Zindancılar Birlik Minibüsleri Başkanı Şaban Yıldırım, 1992 yılından bu yana Zindancılar, Işıklı, Tepeören, Abdi Köyü güzergâhından yolcu taşımacılığı yaptıklarını belirterek, mahkeme kararına rağmen yeni bir komisyon kararı alınarak güzergâhlarının değiştirildiğini ifade etti.

Kendilerine gösterilen Işıklı-Bakırlık güzergâhında, halen Çayırlı ve Rüşanlar birliklerine bağlı olarak 26 aracın çalıştığını, kendilerinin de bu güzergâha girmeleri halinde sayının 38’e yükseleceğini ve çok büyük huzursuzlukların başlayacağını savunan Yıldırım, “Mahkeme kararına rağmen komisyon nasıl böyle bir karar aldı, anlamış değiliz. Bize gösterilen güzergahtaki yol stabilize bir yol. Gidilecek gibi değil. Biz hiçbir zaman o yoldan çalışmadık. 1992’den bu yana biz mevcut güzergâhı kullanıyoruz. Şu anda arabalarımız çalışmıyor. Bölge İdare Mahkemesi'ne yeniden müracaat ettik. Ama jandarma bize eski güzergahı kullanmamız halinde 2 bin 400 TL para cezası keseceğini söylüyor. Sabahtan beri de bu yolda jandarma geziyor. Bizim isteğimiz, mahkeme kararının uygulanması. Adalet istiyoruz.” diye ifade etti.

Işıklı Köyü Muhtarı Hüseyin Akman ise Bakırlık güzergâhındaki yolun kullanılacak durumda olmadığını belirterek, gazetecilere yolun durumunu gösterdi. Akman, minibüsçülere gösterilen Işıklı-Bakırlık güzergâhındaki yolun tarla yolu olduğunu belirterek, “Bu yolda minibüslerin çalışması imkânsız. Yol çok bozuk.” şeklinde konuştu. Akman, gazetecilere yolun durumunu göstererek, güzergahta bulunan 2 ayrı köprünün yoğun yağmurlarda taştığını ve tehlike oluşturduğunu dile getirdi.


Editör: TE Bilisim