ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Samsun Berberler Odası Başkanı Zabit Pilan kent genelinde yer alan 650 berberin dükkanlarına verdiği yabancı isimlerin kaldırılması konusunda yüzde 95 oranında başarı sağlandığını belirterek, söz konusu uygulama karşısında Türkiye genelindeki şair ve yazarlardan tebrik mesajı aldıklarını açıkladı.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Samsun Berberler Odası Başkanı Zabit Pilan oda üyelerine yönelik dükkanlarına verdikleri yabancı isimlerin kaldırılması konusunda geçtiğimiz dönemde uygulama başlattıklarını söyledi. Söz konusu uygulama ile Samsun’daki 650 berber dükkanında yer alan yabancı isimlerin kaldırılarak Türkçe isimlerle değiştirildiğini açıklayan Pilan, “Uygulamada yüzde 95’lik başarı sağlandı. Yüzde 5’lik kesimi oluşturan berber arkadaşlarımızda maddi sıkıntıları dolayısıyla tabelalarını değiştirmeleri gecikti. Onlarda en kısa zamanda yabancı isimleri kaldırarak dükkanlarına Türkçe isim verecekler. Bu uygulama dolayısıyla Türkiye’nin çeşitli illerindeki yazarlar ve şairler Türk dilinin teşviğini sağladığımız için tarafımıza tebrik mesajları gönderdiler. En son vali yardımcımız bize yazılı tebrik mesajı gönderdi. Bu durumda ayrıca bizi mutlu etti." dedi.

"GURBETÇİLER DÜKKANLARINA YABANCI İSİM VERİYOR"

Yurtdışına çıkarak kendilerine işletme açan gurbetçilerin genellikle dükkanlarına Türkçe isim vermediğini söyleyen Samsun Berberler Odası Başkanı Zabit Pilan, “Biz Türküz ve berber olarak sanatkar kesimiz. Sanatımızı icra ediyorsak dükkanımızda Türkçe isim kullanmamız lazım. Ben yıllarca berberlik yaptım ve dükkanımın ismi 'Berber Zabit' diye geçer. Dükkanımızda yabancı isim kullandığımız zaman olmuyor. Burası yabancı ülke değil. Burası Türkiye ve meslektaşımın dükkanına Türkçe bir isim vermesi gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.




Editör: TE Bilisim