Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Antalya'da ilkbahar dönemi İskandinav ülke turistlerinin yaptığı eko, tarih, kültür ve arkeoloji turları başladı. Turların, başta Antalya Side ve Xanthos Antik Kent'te 29 Mart'tan sonra İskandinav ülkelerindeki 10 günlük Paskalya Bayramı tatiliyle artacağı belirtiliyor.

Norveç, İsveç, Finlandiya, Danimarka ve İsveçli turistler dünya eko, kültür, tarih ve arkeoloji turizminde birinci sırada Türkiye'yi tercih ediyor. İskandinavlar, ikinci sırada İspanya, üçüncü sırada Fransa ve dördüncü sırada Yunanistan'ı tercih ediyor. Kuzey Avrupa ülke vatandaşları, Türkiye'de birinci sırada Antalya, ikinci sırada Muğla ve üçüncü sırada Kapadokya bölgesini tercih ediyor. Geçen yıl 1 milyon 180 bin İskandinav ülke turisti Antalya ve Muğla illerinde tatil yaptı. Kuzey Avrupa ülkeleri orta ve ileri yaş grubu vatandaşları, Antalya bölgesinde tatillerini ilkbaharda yapıyor. Genç Kuzey Avrupalılar ise deniz, kum ve güneş turizmine yönelik tatillerini haziran, temmuz ve ağustos aylarında yapıyor.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Özden, Kuzey Avrupa ülke turistlerinin Antalya destinasyonlarına her geçen gün ilgilerinin arttığını söyledi. İskandinav ülke turistlerin bir asırlık düzenli tatil yapma alışkanlığı bulunduğunu belirten Özden; Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiyalı turistlerin deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra eko, kültür, tarih ve arkeoloji turizmini ön planda tutmaya başladıklarını kaydetti. Özden, "Bölgemiz İskandinav turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Bölgemiz Oslo, Helsinki ve Kopenhag'da iyi tanınıyor. Rezervasyonlar iyi durumda. Manavgat ve Side'nin doğal güzelliği, arkeolojik zenginliği ve güneşli havası İskandinavları bölgemize çekiyor." diye konuştu.

İskandinav turizm uzmanı Mehmet Reşat Akıl ise her yıl 600 İskandinav turistin Antalya'da tarihi ören yerklerinde kültür, tarih ve arkeoloji turuna çıktığını söyledi. Entellektüel İskandinavların tarihi ören yerleri ziyaret etmeyi sevdiğini belirten Akıl; Norveç, Finlandiya ve Danimarkalıların kültür ve arkeoloji turunda birinci sırada tercih ettiği yerin Side Antik Kent olduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilisim