ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Adana İl Müdürü Haşim Meydan, Adana genelinde açık iş oranının yüzde 3,13 olarak hesaplandığını söyledi.

Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) Tekstil Komisyonu Başkanı Sabri Altundağ, Başkan Yardımcısı Sadık Uslular, ANSİFED Tekstil Komisyonu Başkanı Cevdet Şeker ve Uğur Arık İŞKUR Adana İl Müdürü Haşim Meydan’ı ziyaret ederek AGİD ve İŞKUR’un ortak projeler üretmesi konusunda fikir alışverişinde bulundu.

İŞKUR Adana İl Müdürü Haşim Meydan, istihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılmasının, eğitimin iş gücü talebine duyarlılığının artırılmasına, işgücü arz ve talebinin doğru olarak tespit edilmesine ve buna uygun politikaların geliştirilmesine bağlı olduğunu ifade etti. Adana genelinde açık iş oranının yüzde 3,13 olarak hesaplandığını aktaran Meydan, sektörel olarak bakıldığında ise en yüksek açık iş oranının yüzde 6,56 ile mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetlerde olduğunu vurguladı. Meydan, “Bu sektörü yüzde 4,94’lük açık ile imalat sektörü ve yüzde 4,71 ile konaklama ve yiyecek hizmet faaliyetleri sektörü izlemektedir. Bu oranları değerlendirirken sektördeki işyeri ve çalışan sayıları göz önüne alındığında Adana’da en yüksek açık işin 1,576 kişi ile imalat sektöründe olduğu görülmektedir. En yüksek açık iş oranına sahip mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetlerin ise 211 açık iş sayısı ile dördüncü sırada olduğu görülmektedir.” dedi.

Adana genelinde açık işlerin en fazla olduğu ilk beş mesleği de; satış elemanı, dokumacı makineleri operatörü, beden işçisi, dağıtıcı ve kaynakçı olarak sıralayan Meydan, Adana için 2012 yılının Aralık ayı sonu itibarıyla net istihdam artışı beklentisi yüzde 1,81 iken bu beklenti 2013 yılı Haziran ayı sonunda 0,94 puan artış göstererek yüzde 2,75’e yükseldiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim