Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kars İl Müdürü Yusuf Bulut, kurumlarınca sağlanan teşvik fırsatlarından yararlanmak için tüm işverenleri kuruma beklediklerini söyledi.

İŞKUR Kars İl Müdürü Bulut, Türkiye genelinde uygulamaya konulan ve istihdama katkıda bulunan iş yerlerine teşviki kapsayan bu fırsattan Karslı işletme sahiplerinin de yararlanmasını istedi. Bulut, "İşletme sahiplerimiz istihdamı sağlasın, teşviki kapsınlar istiyoruz." dedi. Bulut, kurumları tarafından işverenlere verilen teşviklerin istihdamın artırılması amacıyla önemli fırsatlar sağladığını, 6 aydan 54 aya kadar verilen sigorta pirim teşviklerinin işsizliği önlemenin yanı sıra işveren maliyetlerini düşürdüğünü ifade etti. Bulut, "Ülkemizde ve Kars’ta istihdamın artırılması amacıyla bu teşvikler veriliyor. Gerekli şartları taşıyan tüm işverenler bu teşviklerden faydalanabilir." açıklamasında bulundu.

31 Aralık 2015’e kadar İŞKUR’a başvuran işverenlerin teşviklerden faydalanabileceğine değinen Bulut, açıklamasında şunları dile getirdi: "Özel sektör iş yerleri tarafından işe alınan her bir sigortalı için sigorta primlerinin işveren hisselerine ait tutarı işe alındıkları tarihten itibaren İŞKUR tarafından karşılanacak. Özel sektör iş yerlerinin bu teşviklerden yararlanabilmeleri için işe aldıkları kişilerin 6 ay süredir işsiz olmaları ve son 6 aylık sigortalı çalışan ortalamasına ilave olmaları gerekiyor."

Teşviklerin özellikle kadınlar ve gençlerin istihdamını artıracağına vurgu yapan Bulut, 18-29 yaş arası erkekler ile 18 yaşından büyük kadınlardan mesleki yeterlilik belgesine sahip olanların 48 ay, mesleki ve teknik eğitim veren orta veya yüksek öğretimi bitirenlerin veya İŞKUR tarafından düzenlenen mesleki eğitim kurslarından mezun olanların 36 ay, hiçbir belge veya niteliğe sahip olmayanların ise 24 ay süreyle teşviklerden yararlanabileceğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim