Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Trabzon Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, Avrasya Üniversitesi Trabzon ve Yomra Yerleşkesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesi öğrencilerini istihdam konusunda bilgilendirdi.

İŞKUR Trabzon İl Müdürü Mustafa Sezgin, kurum olarak hizmetlerini üniversite öğrencilerine tanıtarak, istihdam için danışmanlık yaptıklarını söyledi. Mustafa Sezgin, “İş ve meslek danışmanlarımız, standımızı ziyaret eden üniversite öğrencilerine, mezun olduklarında bölümlerine göre istihdam edilebilecekleri iş yerleri ve sektörler hakkında bilgilendirmede bulunuyor. Öğrencilere, mesleki yeterlilikleri ve donanımları, beceri ve yetenekleri, iş arama kanalları ve iş tercihlerinde seçicilik, işgücü piyasasına yönelik güçlü ve zayıf yönleri anlatıyoruz.” dedi.

Yaklaşık 8 gündür devam eden ve yarın sona erecek bilgilendirme çalışmasında 700 öğrenciye ulaşıldı. Programda motivasyon, tutum ve uyum yetenekleri, etkili özgeçmiş hazırlama ve işverenle görüşme teknikleri, İŞKUR’un uyguladığı meslek edindirme-değiştirme kursları, işbaşı eğitim, girişimcilik programları, işgücü piyasası ve çalışma imkanları, kariyer ve eğitim planlaması konuları öne çıktı.


Editör: TE Bilisim