TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, “Proje yapılmadığı için açılan destek programlarına verilen kredilerden faydalanamıyoruz. Bugüne kadar sadece 7 proje destek almış, bunlardan da bazıları projesini geri çekmiş.” dedi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun 2013 yılı ilk toplantısı Vali Celalettin Cerrah başkanlığında yapıldı. Rahime Hatun Salonu’nda yapılan toplantıda konuşan Vali Celalettin Cerrah, “Bu yıl ödeneklerimizin fazla olmasını ve bu ödeneklerle Toplum Yararına Çalışma Programı bünyesinde yeni işçi alımlarının daha fazla olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı’nın bütçesinin 30 milyon TL olduğunu hatırlatan Vali Cerrah, “Bu programa tüm KOBİ’ler ve ticari esaslara göre faaliyet gösteren kooperatifler başvuru yapabilir. Her bir proje için en az 40 bin en çok 400 bin TL’ye kadar hibe yardımı alabilecek. Eğer bu desteklerden faydalanamazsak hata bizlerde. Bu nedenle bu konuda herkesi bilgilendirmemiz gerekiyor. En ücra köşedeki işletmelere ulaşalım ve nasıl proje yapacakları konusunda onları bilgilendirelim. DOĞAKA proje yapmak isteyenlere gereken tüm kolaylığı sağlayacaktır.” dedi.

Osmaniye’de işsizliğin büyük bir sorun olduğunu ifade eden Vali Cerrah, “İşsizlikten şikâyet ediliyor ama proje yapılmadığı için açılan destek programlarına verilen kredilerden faydalanamıyoruz. Bugüne kadar sadece 7 proje destek almış. Bunlardan bazıları da projesini geri çekmiş. Ya projenin nasıl yapılacağı bilinmiyor ya da proje yapılmak istenmiyor. Lütfen bu konuda daha duyarlı olalım ve daha çok proje yaparak kredilerden faydalanalım. Proje yapılarak alınan destekler işsizliğin çözümünde önemli bir basamak olacaktır.” diye konuştu.

Toplantının devamında İŞ-KUR’un 2012 yılı Faaliyet Raporu sunuldu. Raporda verilen bilgilere göre; yılında İŞ-KUR aracılığı ile özel sektöre 2 bin 398, kamu sektörüne ise 517 kişi yerleştirildiği kaydedildi.

Editör: TE Bilisim