Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Askerlik yaptığı Muğla’dan izinli olarak ailesinin yaşadığı İstanbul’a geldikten sonra başından vurularak hayatını kaybeden Nevşehir’in Derinkuyu ilçesine bağlı Suvermez köyü doğumlu Piyade Er Mustafa Yüksel (21), memleketinde askeri törenle gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

95/2 tertip olarak Muğla’nın Bodrum ilçesinde vatani görevini yaparken aldığı 10 günlük izin sonrasında ailesinin yaşadığı İstanbul’a gelen Mustafa Yüksel, 23 Temmuz Perşembe günü Kadıköy sahilinde bulunan Yoğurtçu Parkı’na akşam saatlerinde motosikleti ile bir arkadaşıyla gezmeye gitti. Sonrasında kendisinden haber alınamayan Yüksel, ertesi gün Yoğurtçu Parkı yakınlarında kayalık bir alanda başından tabanca ile vurulmuş halde bulundu.

Piyade Er Mustafa Yüksel, bugün Nevşehir’in Derinkuyu ilçesine bağlı Suvermez köy meydanında kılınan cenaze namazı sonrasında köy mezarlığına defnedildi. Cenaze namazına; Derinkuyu ilçe Kaymakamı Selman Kibaroğlu, Nevşehir AK Parti Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Murat Göktürk ile MHP Milletvekili Mehmet Varol, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, İlçe Belediye Başkanı Ahmet Balcı, ailesi, yakınları ve arkadaşları katıldı.

Piyade Er Mustafa Yüksel’in eniştesi Sefa Garip yaptığı açıklamada, askerden izinli olarak ailesinin yanına gelen merhumun intihar ettiğine kesinlikle inanmadıklarını, biri veya birilerinin başından vurarak öldürdüğünü, olayın aydınlatılmasını istediklerini söyledi.
Olay yerini kameraya çektiğini belirten Sefa Garip, “Olay yerinde yaptığım incelemede de intihar olmadığını anladım. Olay yerinin yaklaşık 300 metre ilerisinde kan lekeleri bulunmaktadır. Bu da biri veya birilerinin başından vurduktan sonra oraya getirip bıraktığını gösteriyor” dedi.

Öldürülen asker Mustafa Yüksel’in olay gecesi saat 00.15 sıralarında cep telefonundan kardeşini arayarak eve geleceğini söylediğini ifade eden enişte Sefa Garip, “Ondan sonra bir daha kendisinden haber alınamıyor. Bankadan 2 bin lira para çekmiş. Ertesi gün memleketi olan Suvermez’e gelecekti, biletini de ayırtmıştı. Motosikleti Yoğurtçu Parkı’nda bulunuyor. Sonrasında yapılan araştırmada ise kendisine yaklaşık 300 metre ileride kayalık bir alanda rastlanıyor. Kendisi işinde gücünde, kimseyle takışmayan, kötü arkadaşlıklar kurmayan biriydi. Asker öncesi kasapta çalışıyordu. Biraz içine kapanık biri olmasına rağmen şen şakrak biriydi. Olay günü akşama kadar bizim evde bulunuyordu. Sonrasında arkadaşıyla gezmeye gitmiş” dedi.

Editör: TE Bilisim