YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
İstanbul Kartal Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi 20 öğrenci, Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü törenlerine katılmak, tarihi mekanları görmek ve cirit oyunu için ata binmek üzere bu şehre geldi.

Erzurum'un düşman işgalinden kurtarılışının yıl dönümü nedeniyle 3 öğretmen ve 20 öğrenci 5 günlük gezi kapsamında Erzurum'a geldi. Erzurumlu beden eğitimi öğretmenleri Işın Seven'in organizesinde Erzurum'a gelen öğrenciler, atlı cirit takımlarının merkezi konumundaki Yakutiye ilçesine bağlı Çiftlik Mahallesi'ni ziyaret etti. Burada organik ürünlerden hazırlanan köy kahvaltısını tadan öğrenciler, daha sonra cirit sporu için kullanılan atların bulunduğu ahırı ziyaret etti. Köy meydanında kendileri için düzenlenen cirit müsabakasını izleyen çoğunluğu öğrenciler ata bindi. Ata binmekte zorluk çeken öğrencilere profesyonel ciritçiler yardım etti.

Kartal Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Işın Seven, 11 yıldan bu yana her kurtuluş yıl dönümünde 20'şer kişilik öğrenci grubuyla Erzurum'u ziyaret ettiklerini söyledi. Öğrencilerin ilk kez Erzurum'a geldiğini ve ata bindiğine işaret eden Seven, "İstanbul- Erzurum arasında kültürel ve beşeri bağ kurmaya çalışıyoruz. İki şehrin insanları arasında gelişen duygusal bağ milli kimliğimizin de güçlenmesine neden oluyor." dedi.

Çiftlik Mahallesi Muhtarı İrfan Dedeoğlu ise her yıl İstanbul'dan gelen misafir öğrencileri en güzel şekilde ağırlamanın gayreti içinde olduklarını ifade etti.

Konuk öğrenciler, daha sonra Dadaşkent Vali Vefik Kitapçıgil ile Şehitler İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Konuk öğrenciler Vali Kitapçıgil İlköğretim Okulu'nda başarılı ve yoksul ailelere mensup 50 çocuk ile Şehitler İlköğretim Okulu'ndaki 450 öğrenciye kırtasiye ve giysi dağıttı. Öğrenciler ayrıca derslerinde üstün başarı gösteren akranlarına kol saati hediye etti.

Editör: TE Bilisim