Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Gezenbilir Doğa Sporları ve Gezi Kültürü Derneği üyeleri Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Belencik Köyü ilköğretim Okulu öğrencilerine giyim, kırtasiye ve okula malzeme yardımı yaptı.

Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi’nde 27 Ocak Pazar günü yapılacak "Eksi 36 Off-Road Oyunları" için İstanbul’dan gelen Gezenbilir Doğa Sporları ve Gezi Kültürü Derneği, üyeleri, yaptıkları organizasyonla ilçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Belencik köyüne giderek burada öğrencilere yarıyıl tatiline girerken çeşitli malzeme yardımında bulundu. Belencik Köyü İlköğretim Okulu'nda eğitim gören yaklaşık 130 öğrenciye; iç giyim, bot, kazak, gömlek, pantolon, mont, okul çantası, kalem, defter ve muhtelif kırtasiye malzemesi yardımı yapılırken, okula da bir adet masaüstü bilgisayar ve projeksiyon makinesi hediye edildi.
Belencik Köyü İlkokulu'nda düzenlenen törende konuşma yapan İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Türkiye'nin dört bir yanından gelen Gezenbilir Doğa Sporları ve Gezi Kültürü Derneği, üyeleri ve Off Roadcuları böyle bir organizasyon yaptıkları için tebrik etti. Yapılan bu yardımın doğu-batı, güney, kuzey kaynaşmasına büyük katkı sağlayacağını belirten Ermiş, “ Sarıkamış'ta şehit olan bir yerden gelen dedelerimiz yatmıyor. Üsküplü, Mekkeli, Yemenli, Şamlı, Makedonyalısı, Bosna’lısı burada. Bu birlik beraberliğimizin bir simgesidir. Bu yapılan çabalar yeni nesillerimiz ağabeyleri, ablaları arasında ki ilişkiyi de kuvvetlendirmiş oluyor” diye konuştu.
Öğrencilere karnelerini dağıtan Ermiş, şunları kaydetti:” Sevgili öğrenciler 2012-2013 Eğitim öğretim yılının ilk dönemini bitirdiniz, sizleri tebrik ediyoruz. Her hafta içi okula gidip geldiniz, ders çalıştınız oyun oynamaya gezmeye pek zamanınız olmadı. Bu gün karne alıyorsunuz iki haftalık bir tatil var.Tatil de bol bol oynayacaksınız. Sarıkamış'ta kayak merkezi var öğretmenleriniz sizi getirirse bizde size orda yardımcı oluruz. Zaten bizim bir projemiz var. Tatilde sizi Kars’ a götüreceğiz. Kars’taki tarihi turistik yerleri göreceksiniz. Öğrencilerimiz için böyle bir SODES projesi yaptık ve onu uygulamaya başlıyoruz. Size tavsiyem bu 15 günlük tatilde kendinizi geliştirin bol bol kitap okuyun.”
Gezenbilir Doğa Sporları ve Gezi Kültürü Derneği Grup sözcüsü Doç. Dr Erdoğan Uzlu’da “Allah hayrımızı kabul etsin. Çocukları sevindirdik, çok mutluyuz. İnşallah bir daha ki sefere daha farklı güzelliklerle buluşuruz dedi.

Editör: TE Bilisim